• Știri

Oamenii au o dorință mai mare de a contribui social și de a se implica în acțiuni caritabile în preajma sărbătorilor. Însă noi propunem ca astfel de gesturi să facă parte din rutina zilnică. Așa că, acum, la început de an, promovăm proiectul „Banca de alimente”. Noi, voi, împreună putem dona pentru persoanele vulnerabile care nu își pot asigura traiul zilnic.

Transportăm donații pentru „Banca de alimente”

Proiectul „Banca de alimente” are obiectivul principal de creștere a donațiilor în bani sau alimente pentru familiile din comunitățile vulnerabile. Proiectul a fost lansat în anul 2009, ca o soluție de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici, după modelul unor proiecte similare derulate cu succes în multe alte țări din întreaga lume. Până acum, în România, peste 500.000 de persoane au fost ajutate prin intermediul acestui proiect.

„Pune binele pe lista de cumpărături”

Prin mesajul Punele Binele pe lista de cumpărături, Crucea Roșie încurajează românii să ofere #HranaPentruOameni din medii defavorizate. Toți cei care doresc să ajute o pot face printr-o donație în bani pe www.crucearosie.ro sau în alimente greu perisabile în urnele special amenajate din magazinele partenere, Carreffour și Cora. Alimentele care pot fi donate, pentru a fi distribuite ulterior de Crucea Roșie către persoanele vulnerabile din București și din țară, sunt cele greu perisabile, conserve, produse instant, paște făinoase, cereale, hrană pentru bebeluși, dulciuri, nuci, fructe uscate sau confiate, semințe, ceai, apă, sucuri și altele.

Transportăm donații pentru „Banca de alimente”

Directionează 20% din impozitul pe profit!

Companiile pot „investi în bine” prin direcționarea a 20% din impozitul e profit către Banca de alimente. Efortul este infim iar satisfacția este necomensurabilă. Fiecare se poate alătura campaniei cu un efort minim!

Acest proiect este menit să atragă atenția asupra situației cu care se confruntă multe familii din România. Această situație a luat amploare în contextul creșterii prețurilor la toate alimentele de bază. Prin intermediul programului Banca de alimente, ne dorim să ajungă în casele cât mai multor oameni hrana de care au nevoie pentru a supraviețui. Este o campanie cu și despre alimente, dar și despre empatie, umanitate și solidaritate. Ar trebui să ne caracterizeze nu doar în perioada sărbătorilor de iarnă, ci pe tot parcursul anului“, a declarat domnul Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roșii Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *