• Știri

Seful Port Control Constanta, Emil Gusa, a declarat ca activitatea de intrare si iesire a convoaielor de barje pe canal a fost suspendata din cauza vantului care sufla in larg cu peste 80 de km pe ora si cu 70 de kilometri pe ora la tarm.

Activitatea in celelalte porturi maritime se desfasoara normal, iar operatiunile de intrare si iesire a barjelor pe canal vor fi reluate cat conditiile meteo o vor permite.

Capitania Zonala Constanta a transmis insa, in aceasta dimineata, avize de furtuna pe mare pentru urmatoarele 24 de ore, tuturor comandantilor navelor.

Potrivt lui Emil Gusa, navele aflate in rada interioara a portului trebuie sa aiba legaturile intarite, iar cele aflate in rada exterioare sa aiba motoarele pornite pentru a putea parasi portul Constanta daca situatia o impune.

Si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea a transmis celor 72 de primarii din judetul Constanta pentru sa isi ia toate masurile pentru avertizarea populatiei si luarea de masuri pentru protejarea localnicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *