• Știri

Guvernul s-a angajat, conform memorandumului cu FMI, ca va modifica legislatia, pana la sfarsitul lunii august, pentru a majora pretul biletelor pe baza unui ordin al ministrului Transporturilor si nu pe baza actualizarii cu cresterea inflatiei.

Deocamdata, la Metrorex nu se stie exact procentul de majorare a pretului biletelor, insa acesta va fi cuprins intre opt si zece la suta, mai ales ca ultima majorare a fost de circa opt procente, iar intre timp inflatia a avut aceeasi evolutie crescatoare.

La CFR Calatori majorarea va fi de zece la suta, societatea bugetandu-si la inceputul anului aceasta crestere, potrivit informatiilor companiei.

La Metrorex, ultima majorare a tarifelor a avut loc in septembrie 2010, atunci cand, in limita modificarii indicelui preturilor de consum de 108,12% aferent perioadei martie 2009 – iulie 2010, pretul biletelor a crescut cu circa opt procente.

CFR Calatori a majorat cu opt procente pretul biletelor pe 20 septembrie 2010, desi indicele de inflatie a preturilor de consum inregistrat in perioada septembrie 2007 (data precedentei majorari) – septembrie 2010 a fost 122,65%. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *