• Știri

Conform datelor financiare ale agenției de turism Eturia, în primul trimestru al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut, agenția a înregistrat o creștere cu 37% a cifrei de afaceri. Eturia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 8 milioane de euro. Pentru 2017 estimează că vor depăși pragul de 10 milioane de euro.
Eturia a vândut în cei 10 ani de activitate peste 17.000 de pachete de vacanță personalizate în destinații exotice. Dintre cei peste 28.000 de turiști care au ales serviciile agenției Eturia, peste 60% au rămas clienți fideli. Agenția de turism a pornit la început cu doar doi angajați. Anul acesta a ajuns la un număr de 50 angajați în cele 3 puncte de lucru din țară: Piatră Neamț, București, Cluj.

Sorin Stoica (1)

„Pentru anul 2017 estimăm o cifră de afaceri de 11 milioane de euro. Valoarea este axată atât pe creșterea în volum a vacanțelor vândute, dar și pe creșterea adusă de biroul nostru regional deschis recent la Cluj. În primul trimestru al anului 2017 vs. aceeași perioadă a anului trecut, am înregistrat o creștere de 37% a cifrei de afaceri. Încă de la înființarea Eturia, în anul 2007, am avut creșteri anuale de doua cifre.”, a declarat Sorin Stoica, Co-proprietar Eturia.

Românii preferă pachetele turistice all inclusive în destinații exotice

Eturia vinde anual în jur de 2.000 de vacanțe. Pachetele cele mai solicitate rămân destinațiile de plajă precum Thailanda, Maldive, Cuba și Republica Dominicană. Majoritatea turiștilor români care aleg să călătorească prin intermediul agenției de turism Eturia rezervă vacanțe în destinații exotice. În ultimii doi ani s-au înregistrat creșteri de peste 50% pentru destinații de top precum SUA și Japonia. Românii preferă pachetele all inclusive și resorturile dotate cu facilități complete care să le asigure confortul de care au nevoie în timpul sejurului. Bugetul mediu alocat unui sejur de 8 zile variază între 1.500 și 2.500 euro/persoană. Cea mai scumpă vacanță vândută în decursul acestor ani a fost un circuit de o luna în Australia, Noua Zeelandă și Bali pentru o familie de 4 persoane. Vacanța în valoare de 70.000 euro a inclus zboruri de linie, transferuri, cazare și tururi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *