• Resurse Umane

petra1-211111

În perioada 12-14 octombrie, va avea loc, la București, conferința SOLworld dedicată Regiunii Europa Centrală și de Est. Aproape 70 de participanți din 11 țări diferite – profesioniști din mediul de afaceri, specialiști în resurse umane, traineri, coachi – sunt așteptați să se conecteze și să învețe unii de la ceilalți și să facă schimb de experiență pe parcursul a trei zile pline de studii de caz și metode practice axate pe soluții. Printre temele vizate se află gestionarea proceselor de schimbare în organizații, reziliența și soluționarea situațiilor de conflict în echipă.
“În societatea actuală, suntem pregătiți și obișnuiți să analizăm problemele și, adesea, rămânem blocați în această etapă. Observăm acest lucru la tot pasul – acasă, la serviciu sau la școală, dar și în modul cum mass-media sau liderii de opinie tratează diverse subiecte. Concentrarea pe soluții este mai răspândită în Europa de Vest, unde se bucură de o influență crescândă. În Finlanda, abordarea Solution Focus este integrată chiar și în sistemul de învățământ”, a declarat Petra Müller-Demary, fondatorul SolutionSurfers Romania și coordonatorul echipei de organizare a conferinței.
În România și în alte țări din Europa Centrală și de Est, metoda Solution Focus a ajuns recent, dar se dezvoltă rapid. În Ungaria, majoritatea coachilor (antrenori) utilizează metoda Solution Focus. Și în România, din ce în ce mai mulți oameni din diverse domenii sunt interesați de această abordare, fapt pentru care, după șase ani, Bucureștiul a fost ales pentru a doua oară ca oraș gazdă pentru o astfel de conferință.
“Dacă ceva funcționează, atunci concentrează-te pe acel lucru – este un principiu pe care, în mod obișnuit, oamenii nu-l aplică, pentru că suntem educați/condiționați să ne uităm în special la ce lipsește, la ce nu am făcut bine. Ei bine, eu am constatat că axarea pe soluții se potrivește cu creativitatea românilor. Este nevoie doar de un comutator de perspectivă, care presupune dorința de a trece de la lamentare/victimizare, la acțiune. Dacă analizăm ceea ce funcționează (cu aceleași instrumente și atenție la detalii) cum facem cu ceea ce nu funcționează, acest lucru conduce la rezultate rapide și durabile și schimbări la nivel organizațional și comportamental. În acest fel, putem progresa cu mai puțin efort”, explică Petra Müller-Demary.
Așadar, Conferința SOLworld din octombrie se adresează tuturor celor care sunt interesați de un asemenea spirit, care vor să găsească soluții pentru a ieși din situațiile limitative cu care se confruntă sau să împărtășească din reușitele lor. Participanții vor putea veni cu propriile teme sau situații cu care se confruntă și vor avea acces la instrumente concrete de lucru.
Înregistrarea se poate face pe www.solworldcee.org.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *