• Știri

Deputatul PSD Robert Negoita a declarat ca vor exista sanctiuni pentru soferii agresivi, pentru cei care pun frana nejustificat, iar pedepsele vor varia in functie de pericolul provocat, informeaza Gandul.

Noua initiativa legislativa se bazeaza pe modelul unei legi spaniole care defineste comportamentul agresiv in trafic ca fiind “conducerea unui autovehicul sau ciclomotor intr-un mod temerar si punand in pericol viata si integritatea persoanelor sau manifestand dispret pentru normele si securitatea rutiera”.

Soferii care vor incalca legea risca sa stea dupa gratii pana la cinci ani de zile. In Spania, aceeasi pedeapsa o primesc si cei care, potrivit articolului 379, conduc un autovehicul sau ciclomotor cu o viteza care depaseste cu 70km/h in zona urbana sau cu 80km/h in zona interurbana viteza legala de pe sectorul respectiv de drum.

“In ultima vreme, au fost mai putine cazuri de comportament agresiv la volan, dar iata ca ele persista. Cel mai recent este cel de la Craiova, unde un pieton baut si care traversa neregulamentar a fost batut de un sofer. Trebuie sa gasim o solutie pentru a stopa violentele din trafic. Modelul spaniol este unul riguros si ar fi necesar si in Romania, pentru a stopa valurile de agresiuni intre participantii la trafic”, a declarat, pentru Gandul, Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *