• Știri

Marea Britania si-a redeschis aeroporturile, iar zborurile s-au reluat si de la Paris, Amsterdam si Frankfurt, dar zborururile in spatiului aerian din Germania si Irlanda raman in continuare limitate.

Mai mult de 95.000 de zboruri au fost anulate in Europa in ultima saptamana si ar putea dura zile intregi pana cand toti pasagerii vor ajunge acasa. Mai mult, intreruperea zborurilor are un impact tot mai mare asupra afacerilor in intreaga lume.

Dupa ce vulcanul din sudul Islandei, Eyjafjallajokull, a blocat intreaga Europa, exista preocupari ca o alta eruptie ar putea porni in apropiere, la vulcanul Katla, care sta pe ghetarul Myrdalsjokull.

Traficul aerian a fost reluat in majoritatea Europei, potrivit BBC, iar situatia din principalele tari este urmatoarea:

Aeroporturile s-au deschis in Marea Britanie, Austria, Belgia (avionele aterizeaza, dar nu sunt programate decolari), Danemarca, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Elvetia, Spania (17 aeroporturi au fost deschise), Franta (curse limitate, cele mai multe aeroporturi au fost redeschise, iar Air France isi reia zborurile pe distante lungi) si Suedia ( spatiul aerian a fost deschis deasupra centrului si nordului tarii, iar aeroportul Arlanda din Stockholm este inchis cel devreme pana miercuri dimineata).

Raman inchise aeroporturile din Finlanda si Germania, unde opereaza totusi 800 de curse la joasa altitudine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *