• Știri

Se alege cand si unde vor avea loc livrarile standard. In Germania, destinatarii au aceasta optiune din septembrie 2012 . In 2013, serviciul de FlexDelivery a fost introdus in Olanda dar si in Austria, Belgia, Romania, Slovenia si Slovacia. Filiala din Cehia a urmat si ea in februarie 2014. Acum GLS Polonia va oferi la randul ei acest serviciu. Procedura de introducere a acestei optiuni in Franta, a unsprezecea tara, e deja in curs de pregatire.

Serviciul FlexDelivery disponibil acum in 10 tari

“Am incercat sa raspundem exigentelor tot mai mari resimtite atat de noi cat si de clientii nostri datorita trendului ascendent al comertului online. Cu ajutorul serviciului de FlexDelivery,GLS a lansat optiunea care permite clientilor sa-si primeasca bunurile comandate online, in functie de dorintele acestora.”, spune Rico Back, directorul GLS.

 

Destinat in primul rand comertului online

Pentru a utiliza acest serviciu, expeditorii trebuie doar sa trimita adresa de email a destinatarului, cu acordul lui, catre GLS. lmediat ce s-a initiat procesul de expediere , GLS va anunta destinatarul prin email (in unele tari si prin SMS) cu privire la livrare . Cu ajutorul unui link primit prin email, destinatarii au acces la mai multe optiuni. De exemplu, ei pot selecta o noua data de livrare, pot redirectiona coletul la o noua adresa si in unele tari pot opta pentru livrarea coletului chiar si la un ParcelShop GLS.

Cu ajutorul acestor optiuni, destinatarii isi primesc produsele comandate online conform indicatiilor lor, dar si mai repede, iar numarul incercarilor nereusite de livrare este tot mai mic. “Este o situatie avantajoasa pentru ambele parti. Clientii nostri sunt multumiti,curierii nu se mai confrunta atat de des cu absenta destinatarului de la domiciliu, iar rata de livrare este tot mai mare “, declara Beck.

Departamentul IT reprezinta baza atat la nivel national cat si international

Serviciul se bazeaza pe procese IT bine definite care depasesc acum granitele nationale,sustinand astfel comertul online international. Destinatarii au putut utiliza acest serviciu pentru coletele expediate intre Austria si Germania inca din noiembrie 2013. Belgia va fi si ea inclusa in curand. Serviciul de FlexDelivery va fi astfel disponibil in afara granitelor celor trei tari.

 “Azi, competitia pe piata serviciilor de coletarie este determinata in mare parte de furnizorii de solutii IT. Noi vom continua sa investim in departamentul de IT pentru a imbunatati astfel serviciile pentru clientii nostri”, explica Rico Back.

Sursa foto: https://gls-group.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *