8 februarie 2018
  • Legislație

asigurare

CertAsig Insurance and Reinsurance și Deloitte Romania,alături de BusinessMark Event Management anunță organizarea evenimentului „Polița de Asigurare Vamală – o alternativă eficientă la Scrisoarea de Garanție Bancară”, ce va avea loc pe 27 februarie 2018, la Hotel InterContinental din București. Întâlnirea reprezintă o invitație la un mic dejun de afaceri alături de unii dintre cei mai buni specialiști de pe piața asigurărilor de Garanții Contractuale și Vamale din România.
Scopul acestui eveniment este de a afla care sunt cele mai importante schimbări legislative și de a cunoaște principalele beneficii ale utilizării unei Polițe de Asigurare de Garanție Vamală comparativ cu o Scrisoare de Garanție Bancară sau numerar.
În prezent, legislația vamală permite operatorilor economici să apeleze la o nouă formă de garantare vamală și anume o poliță emisă de societățile de asigurare stabilite pe teritoriul Uniunii Europene. Spre deosebire de metodele tradiționale de garantare în vamă – numerar sau Scrisoare de Garanție Bancară, Polița de Asigurare de Garanție Vamală eliberează, în primul rând, cash-ul colateral, lăsând resursele financiare la dispoziția afacerii. De asemenea, aceasta permite ridicarea limitei de garantare, comparativ cu metodele tradiționale, asigurând un număr suplimentar de operațiuni vamale, un număr mai mare de parteneri comerciali.
Participanții au oportunitatea de a se întâlni cu următorii speakeri: James Grindley, CEO, CertAsig, Mihai Petre, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte România, Sînziana Muscalu, Chief of Bond Underwriting, CertAsig, Cosmin Dincă, Senior Consultant, Customs & Global Trade, Deloitte România.
„Asigurările de Garanții Contractuale și Vamale reprezintă un produs relativ nou pentru Europa Centrală și România. Deși subscrierile de obligațiuni au început să apară în România în urmă cu aproximativ 7-8 ani, există încă o slabă cunoaștere a modului în care acestea funcționează și cum pot fi folosite de către companii. Cel mai des întâlnite asigurări în regiune sunt cele de ofertă, performanță și întreținere, care sunt și cele mai cunoscute. Există multe alte utilizări ale asigurărilor care pot fi observate și în alte țări. În fapt, Italia are unul dintre cele mai extinse portofolii din Europa și, probabil, din lume. În acest sens, considerăm că putem învăța multe de la această piață vastă. CertAsig este un asigurător ce oferă produse specializate și aproximativ 30% din portofoliul nostru îl reprezintă asigurările de garanții. Compania noastră caută permanent oportunități de a lansa noi produse și de a răspunde cerințelor clienților. Pentru că Polița de Asigurare de Garanție Vamală este subiectul central al conferinței, în mod cert, și potențialul pentru acest produs este semnificativ. Portul Constanța este al doilea cel mai mare din Europa, după cel din Hamburg. Și România are garanții esențiale cu cinci țări, atât din Uniunea Europeană, cât și din afara UE. Dat fiind faptul că importurile cresc în România, se observă și nevoia unor garanții personalizate. În cadrul CertAsig, vedem acest aspect ca pe o oportunitate interesantă. Suntem norocoși că acest eveniment reunește specialiștii și liderii pe piața asigurărilor de Garanții Contractuale și Vamale din România, care vor împărtăși din cunoștințele și experiența personală. Sunt sigur că întâlnirea va fi una utilă și sperăm să stimuleze cunoașterea și utilizarea asigurărilor de garanții în România”, declară James Grindley, CEO, CertAsig.
„Polițele de asigurare de garanții vamale sunt utilizate în mod frecvent în țările membre ale Uniunii Europene, ca urmare a cadrului legislativ permisiv. Scopul nostru îl reprezintă promovarea acestora și în mediul de afaceri din România. În situația în care participantul la comerțul internațional este interesat de dezvoltarea activelor companiei, de noi investiții, sau pur și simplu nu dispune de toate resursele neceare, accesarea unui astfel de instrument de garantare, oferă în mod cert oportunitatea de utilizare eficientă a resurselor financiare ale unei companii, eliberând sumele de bani blocate în scrisorile de garanție bancară. Cu siguranță, concluziile evenimentului vor fi pe măsura așteptărilor tuturor acelora ce doresc să își eficientizeze timpul acordat în obținerea unei Garanții Vamale precum și costurile pentru utilizarea acesteia, în raport cu câștigul oferit”, declară Sînziana Muscalu, Chief of Bond Underwriting, CertAsig.
„Introducerea unei noi metode de garantare în relația cu autoritatea vamală arată încă o dată preocuparea constantă a legiuitorului european pentru susținerea mediului de afaceri, a participanților la comerțul internațional mai precis. În contextul actual, resursele financiare disponibile în interiorul fiecărei societăți deschid constant noi oportunități de afaceri, noi orizonturi, fiind deosebit de valoroase. De aceea, polița de garantare vamală este un produs deosebit de valoros pentru societățile care nu doresc să-și blocheze resursele financiare într-o scrisoare de garanție bancară. Mai mult, apariția unor noi jucători în domeniul garanțiilor vamale, alături de cei tradiționali (societățile bancare), va duce la împărțirea riscurilor inerente între mai mulți participanți, ceea ce le va face mai ușor de controlat și absorbit la un cost din ce în ce mai mic pentru mediul de afaceri”, declară Mihai Petre, Senior Manager, Customs & Global Trade, Deloitte România.
Conferința se adresează companiilor care realizează activități de import-export, transportatorilor, comisionarilor vamali și brokerilor de asigurări, directorilor generali și financiari.
Evenimentul este organizat deCertAsig Insurance and Reinsurance, Deloitte, cu sprijinul BusinessMark Event Management și al partenerilor media: Financiarul.ro,Jurnalul de Afaceri, Ziare.com,www.transport-business.ro,100% Construct, SpatiulConstruit.ro,Gazetadestiri, Business24, Calendar Evenimente, Debizz, Revista Valoarea, Transilvania Business, Roportal, Bucureșteni.ro, Administratie.ro, Manager Express, Global Manager, Chalbert, Vox Capital, PRBox, Rbeconnect, Rabbit Media.
Înregistrarea la eveniment se va face prin completarea formularului online, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *