• Știri

Contractul prevede livrarea unei nave VARD 3 07 care urmeaza a fi livrata in iulie 2015. Caroseria navei va fi construita la santierul naval de la Tulcea, iar operatiunea de echipare va avea loc la Vard Langsten in Tomrefjord, Norvegia, a anuntat compania Farstad Shipping, scrie economica.net.
Nava care va fi construita la Tulcea este destinata operatiunilor de control, intretinere si reparare, si este similara cu cea comandata de Farstad Shipping in luna februarie a acestui an. Nava are o lungime de 143 de metri, o latime de 25 de metri, o suprafata a puntii mai mare de 1.800 mp si poate primi 130 de persoane. Este echipata cu doua macarale offshore, din care cea mai mare are o capacitate de ridicare de 250 de tone.
Farstad Shipping este un furnizor de vase mari, moderne pentru industria petroliera. Flota companiei este formata din 59 de nave si are alte 6 in comanda. Operatiunile Farstad sunt conduse de la Alesund, Aberdeen, Melbourne, Perth, Singapore, Macae si Rio de Janeiro.

Vard construieste si pentru gigantul Petrobras

Tot luna aceasta, norvegienii care detin santierul naval de la Tulcea au primit si un contract in valoare de 1,1 miliarde de dolari pentru compania petroliera de stat din Brazilia, Petrobras. Santierul Naval de la Tulcea va construi pentru Petrobras doua nave de constructie offshore, nave ce vor fi folosite la montarea infrastructurii submarine necesare exploatarii petrolului.
Vard Braila SA este cea mai profitabila companie din judet. Anul trecut a avut un profit de 16,23 milioane de euro, o cifra de afaceri de 50,96 milioane de euro si 1838 de angajati. 
La fel, Vard Tulcea SA este cea mai profitabila firma din judetul Tulcea, cu un profit inregistrat in 2012 de 2,22 milioane de euro la o cifra de afaceri de 121,9 milioane de euro. Santierul Naval Tulcea a avut anul trecut 2.872 de angajati. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *