• Știri

Noua unitate are o capacitate de 700.000 de baterii. Este utilata cu tehnologie de ultima generatie. Poate produce atat baterii pentru masini cu tehnologie Start/Stop, cat si baterii conventionale. Prin realizarea noii structuri, capacitatea de productie a ROMBAT ajunge la 3,3 milioane de baterii.
“Acest proiect a fost realizat de echipa ROMBAT. In ce priveste know-how-ul bateriilor Start/Stop AGM, am beneficiat de experienta colegilor de la First National Battery din cadrul METAIR. Acestia lucreaza cu aceasta tehnologie, pe alte tipuri de baterii, din 1981.” , a declarat Ioan Repede, directorul general al ROMBAT.

Ce face sistemul start/stop

Sistemul Start/Stop permite ca motorul masinii sa se opreasca atunci cand rotile nu se mai invart si sa reporneasca automat la cuplarea ambreiajului. Masinile dotate cu tehnologie Start/Stop consuma mai putin carburant si protejeaza mediul inconjurator. Gama de baterii Start/Stop care pot fi produse la ROMBAT include EFB. Este destinata automobilelor cu mai putini consumatori electrici, si AGM, pentru masinile cu sistem de franare regenerativa si cu mai multi consumatori electrici.

Din 1999, ROMBAT a derulat noua mari proiecte de investitii cu o valoare totala de aproximativ 27 de milioane de euro. Dintre acestea aproximativ 11 milioane au reprezentat fonduri guvernamentale si europene.

Peste 438 de milioane de euro cifra de afaceri

In primavara anului trecut, compania bistriteana a fost preluata de grupul sud-african METAIR. Acesta cuprinde companii care desfasoara activitati in domeniul productiei si distributiei, predominant in industria auto. Potrivit raportului financiar transmis Bursei din Johannesburg, METAIR a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de peste 438 de milioane de euro. Valoarea este in crestere cu 23% fata de anul precedent. Valoarea indicelui EBIDTA pentru anul trecut a fost de peste 68 de milioane de euro. S-a inregistrat o crestere cu 19% fata de 2011, iar profitul net a ajuns la aproximativ 41 de milioane de euro (fata de 37,5 milioane de euro in 2011).
In cele noua luni si jumatate de activitate in cadrul METAIR, ROMBAT a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 48 de milioane de euro, valoarea indicelui EBITDA fiind de 5,3 milioane de euro, iar profitul dupa plata taxelor s-a situat la 3,3 milioane de euro.
ROMBAT are sediul la Bistrita si urmatoarele centre logistice: doua la Bucuresti si cate unul la Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Iasi, Oradea, Ramnicu Valcea si Targoviste.

Sursa foto: https://www.rombat.ro/ro/home/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *