• Știri

In 2011, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii are de gand sa inaugureze un tronson de 51 de kilometri de autostrada cu o singura banda pe sens intre Cernavoda si Medgidia, informeaza Gandul. Restul de sosea ar trebui sa fie gata pana la finalul anului viitor.

N-ar fi prima data cand un tronson de autostrada e inaugurat partial, cu o singura banda pe sens. Acelasi lucru s-a intamplat in 2006, cand Radu Berceanu a dat drumul la circulatie pe tronsonul Drajna – Fetesti (36,6 km), tot de pe Autostrada Soarelui.

Alta ciudatenie a infrastructurii romanesti putea fi autostrada ingropata, care era sa fie inaugurata in 2010 la Arad. Lucrarile au intarziat, din cauza ca o bucata din autostrada este perpendiculara pe pista Aeroportului Arad. S-a vorbit de constructia ei la peste trei metri sub nivelul solului, dar pana la urma nu a mai fost nevoie gasindu-se o alta solutie tehnica agreata.

Totusi, poate cea mai bizara idee de autostrada apartine primarului Capitalei, Sorin Oprescu, care in campania electorala din 2008 a promis ca, daca va castiga cursa, va construi o autostrada suspendata, care sa contribuie la descongestionarea traficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *