• Reglementări

România nu a fost primită în spațiul Schengen nici în urma votului de joi, 8 decembrie. Se pare că 11 ani de așteptare nu au fost suficienți. Mai este nevoie de timp până când țara noastră va primi undă verde din partea tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. România rămâne blocată în afara Schengen.

România rămâne blocată în afara Schengen.

În continuare suntem blocați în afară spațiului de liberă circulație. În fața Consiliului JAI (Consiliul Uniunii Europene pentru Justiție și Afaceri Externe) din data de 8 decembrie 2022, s-a votat dacă România, Bulgaria și Croația să adere la Spațiul Schengen. Deși țara noastră a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE, Austria s-a împotrivit. Totodată, Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”. Drept urmare, votul este nefavorabil fiind necesară unanimitate. La polul opus, Croația are motive de sărbătoare, întrucât a primit vot favorabil din partea tuturor celor 28 de state membre UE.

România rămâne blocată în afara Schengen. Ce măsuri trebuie să ia România

Pentru ca România să primească vot favorabil, guvernanții trebuie să implementeze statul de drept, securitate, sistem sanitar, sistem medical, învățământ și dezvoltare economică. În următorii ani, țara noastră trebuie rămână membru permanent al Uniunii Europene. În plus, trebuie să demonstreze că luptă pentru combaterea corupției. În acest sens, România va trebui să depună mai mult efort pentru a urca în clasamentul Transparency Internațional.

Citeste aici mai multe despre Spatiul Schengen si ce ar reprezenta pentru România aderarea la spațiul european fără frontiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *