• Știri

 Cifra de afaceri a crescut cu 5.4 % la 5,094 million CHF comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut .Profitul brut a crescut cu 2.3 % ,la 1537 milioane CHF si la 219 milioane CHF, rezultatul operaÈ›ional (EBITDA) a fost peste nivelul anului precedent. Castigurile nete s-au ridicat la 134 milioane CHF (anul trecut: CHF 68 milioane de euro).

Transport Maritim Kuehne + Nagel si-a marit volumul la 2.3%.  In tranzacÈ›iile din Europa spre Asia, Kuehne + Nagel a suferit un declin de volum si doar a crescut moderat in directia opusa.Pe cele mai multe alte rute, s-au inregistrat crestere intre 5% si 10%. Cu masurile luate pentru a simplifica structura costurilor, marginea EBIT pentru profitul brut (28,6 % / an precedent: 28.3 la suta), iar EBITDA va continua sa se imbunatateasca. Transport Aerian In transportul aerian Kuehne + Nagel a reusit o crestere a volumelor sale de aproximativ 5%,vizavi de declinul pietei de 2%. In afara de situatia favorabila a cererii de export din Asia, compania a crescut moderat tonajul pentru traficul din Europa. Gestionarea eficienta si imbunatatirea productivitatii a dus la o crestere a marjei de profit brut la 23.5% la 24.2 % ,EBITDA s-a imbunatatit cu 9,3 la suta fata de anul precedent.

Contract Logistic Masurile de restructurare pentru contract logistic au aratat efecte pozitive .Ajustarea monedei pentru cifra de afaceri, a crescut net cu 2,5 %. EBITDA a crescut cu 27,3 % fata de perioada anului precedent.Marja EBITDA a fost de 3,8 % (2012: 3,1 %). Transport Rutier & Feroviar Situatia economica dificila din Europa, a afectat dezvoltarea atat a afacerii cat si a rezultatelor. In plus, conditiile meteorologice nefavorabile pe perioada primului trimestru au avut un impact negativ asupra cresterii volumului. In timp ce rezultatele din segmentul LTL si FTL s-a imbunatatit scaderea volumului la grupaj a afectat negativ rezultatele. In general , EBITDA a scazut de la 14 milioane CHF in perioada anului precedent la 2 milioane in primul trimestru al anului 2013. Marja EBITDA a fost nesatisfacatoare la 0,3 %.

Karl Gernandt, presedinte al Kuehne + Nagel International AG: “In special, avand in vedere situatia economica in scadere in zona euro, ceea ce reprezinta, de asemenea, provocari pentru compania noastra, putem fi destul de multumiti de rezultatele primului trimestru 2013. Masurile introduse pentru a creste eficienta si de a imbunatati profitabilitatea sunt eficiente, subliniind performanta pentru transportul aerian si pentru contract logistic. Vom continua sa ne concentram asupra marjei de profit si asupra managementului,prin urmare sa realizam o imbunatatire continua Oportunitati de crestere vor aparea in special in regiunile din afara Europei de Vest. In primul trimestru pentru 2013, s-au vazut evolutii pozitive in special in America de Nord, Orientul Mijlociu, Europa de Est si Asia de Sud. ” Despre Kuehne + Nagel Cu aproximativ 63,000 de angajati in 1000 de locatii in peste 100 de tari, Grupul Kuehne + Nagel este unul din liderii mondiali a companiilor logistice. Pozitia sa puternica pe piata sta in transporturile maritime ,aeriene,rutiere si in contract logistic cu un mare accent in furnizarea serviciilor IT – servicii bazate pe supply chain management In Asia-Pacific, Kuehne + Nagel opereaza in peste 155 locatii in 22 de tari cu peste 7,000 de angajati.

Mai multe informatii se pot gasi la : www.kuehne-nagel.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *