• Știri

15 ani de transformari si evolutie

 La momentul privatizarii, Dacia se confrunta cu probleme severe: un aparat industrial uzat, o gama de produse invechita, absenta culturii clientului, structura financiara fragila, capacitate de inovare limitata si o retea de furnizori depasita. Povestea merge mai departe.

Povestea merge mai departe

Starile angajatilor Uzinei Dacia, in 1999, alternau de la entuziasm, bucurie si speranta, la neliniste si incertitudine. Dacia avea sa devina o marca a Grupului Renault. Ce urma?  

Impactul asupra comunitatii locale

Cei mai multi dintre angajatii uzinei Dacia locuiesc in Mioveni (judetul Arges), „ la petite ville de Dacia”, cum ii place sa il numeasca in pliantele de promovare turistica insusi primarul acestuia, Ioan Georgescu. ”Mioveni a evoluat odata cu Dacia. Aproximativ 6.000 dintre cei 34.000 de locuitori ai orasului lucreaza la uzina”, puncteaza Georgescu. Realizarile Renault in Romania, pornind cu Dacia, au angajat in mod natural, eforturi semnificative pentru imbunatatirea vietii comunitatii argesene. „Imi amintesc ca, in 1999, unii erau suparati, ca semn al neincrederii in sistemul privat, altii isi vedeau viitorul. Orasul parca a explodat. A crescut turismul. Argesenii sunt foarte atenti la protejarea mediului inconjurator, iar acest lucru il datoram Renault. Avem multe actiuni in comun pe teme de mediu. Dacia este astazi motorul stabilitatii si dezvoltarii orasului Mioveni”, a adaugat primarul orasului Mioveni.

Activitatea Renault in Romania, dupa 15 ani

 Astazi, Renault are in Romania:

  • Design: Renault Design Central Europe (Bucuresti)
  • Inginerie: Renault Technologie Roumanie (inclusiv  Centrul Tehnic Titu)
  • Fabricatie: Uzinele Dacia Mioveni, Directia Logistica (inclusiv International Logistic Center) Matrite Dacia (Pitesti)
  • Comercializare si finantare, servicii post-vanzare: Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb de la Oarja), RCI.

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *