• Știri

„Imi doresc ca in perioada stagiului sa pot acumula macar o fractiune din cunostintele colegilor din departamentul in care imi desfasor stagiul si sa am oportunitatea de a vedea si experimenta partea aplicativa a ceea ce, pe parcursul studiilor, am numit teorie. Deja am inteles ca Renault este mai mult decat o companie, este o familie”, a declarat Alexandru Chivu, stagiar in cadrul Directiei Cost de Vanzare, student la Universitatea Politehnica Bucuresti.
In ultimii doisprezece ani, peste 1.000 de studenti au facut practica la uzinele Dacia si la Renault Romania. Este unul dintre cele mai mari programe oferite de catre un angajator in Romania. Prin aceste stagii, Renault Romania sprijina insertia tinerilor pe piata muncii, oferindu-le ocazia unui prim contact cu industria auto, cu exigentele, dar si cu oportunitatile oferite de un constructor recunoscut pe plan mondial.

„Prin organizarea anuala a Drive Your Future, Renault Romania vine in intampinarea studentilor care vor sa faca primul pas in cariera. Tinerii au nevoie de orientare. Daca ma intorc in timp si iau exemplul meu, pot spune ca stagiul mi-a schimbat viata. Eram foarte departe de casa, fara experienta, si m-am trezit dintr-odata cu responsabilitati multiple. Am avut parte de provocari la tot pasul. Cele cateva luni petrecute la prefectura din Seine-et-Marne (Franta), in calitate de stagiar al Ecole Nationale d’Administration, au contribuit esential la viitorul carierei mele”, marturiseste Radu Mavrodin, director resurse umane pentru Romania si regiunea Euromed Africa.

Ateliere de insertie profesionala

Timp de trei luni (aprilie – iunie) stagiarii vor face cunostinta cu meseriile si specialistii Renault Romania. Compania ofera studentilor si masteranzilor posibilitatea de a se antrena alaturi de specialisti in resurse umane in vederea accesului lor pe piata muncii. Ei vor participa la ateliere de orientare profesionala in cadrul carora vor invata cum sa redacteze un Curriculum Vitae si o scrisoare de intentie, dar si cum sa sustina un interviu.

Inscrierile la sesiunea de internship pentru anul 2013 au fost lansate in luna octombrie a anului trecut. Temele de stagiu au fost comunicate universitatilor partenere, iar inscrierile s-au facut online, pe site-urile companiei. Studentii au fost selectati pe baza unei serii de interviuri cu responsabilii de resurse umane ai Renault Romania si specialisti din zona temelor propuse.

Renault Romania are in prezent aproximativ 18.000 de angajati. Principalele entitati ale sale sunt  Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica si Sasiuri, Directia Logistica, inclusiv centrul ILN), Matrite Dacia (Pitesti), centrul de design Renault Design Central Europe, Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu) si directia comerciala Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *