• Știri

Tarile in care Remarul 16 Februarie va detine exclusivitate in producerea si comercializarea de trenuri de mare capacitate sunt Romania, Grecia, Bulgaria, Croatia, Serbia si Muntenegru.

“Asimilarea in Romania a seriei de automotoare AGC ar insemna reducerea semnificativa a decalajului tehnologic dintre tara noastra si Europa Occidentala, precum si ridicarea standardului de calitate si confort oferit pasagerilor la un nivel competitiv european. Mentionam ca in Franta se afla in circulatie peste 600 de astfel de trenuri produse doar in ultimii 5 ani”, se arata in comunicat.

Reprezentantii companiei arata ca producerea acestui tren in Romania va avea efecte pozitive in toata industria producatoare de material rulant, intrucat se va incerca integrarea intr-o masura cat mai mare a producerii acestui tren in tara noastra, folosind piese si materiale produse local.

Trenurile de mare capacitate reprezinta o noua generatie de trenuri regionale, proiectate pentru a indeplini nevoile curente de dezvoltare a transportului pe cale ferata urban si intercity. AGC este disponibil in varianta electrica, diesel sau hibrid. Capacitatea de transport variaza de la 160 la 220 de locuri in functie de numarul de vagoane si designul interior modular (Clasa I, Clasa II si versiunile Intercity).

AGC poate atinge o viteza de 160 de km pe ora. Datorita structurii articulate, dispune de spatii largi de intercomunicatie si de podea joasa continua. hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *