• Știri

Anuntul a fost facut de directorul RATB, Adrian Crit, intr-un cadru festiv, in prezenta atasatului comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, Rudolf Lukavsky, a presedintelui Siemens Romania, Cristian Secosan, si a presedintelui Astra Vagoane Arad, Valer Blindar.

Directorul general al regiei Adrian Crit, a precizat luni, intr-o conferinta de presa, ca in cadrul acestui parteneriat RATB va participa cu spatiile de productie, utilitati si forta de munca, iar Astra Vagoane Arad, detinatoarea licentei Siemens va veni cu investitia si cu retehnologizarea liniei de productie tramvaie din cadrul Uzine de Reparatii Atelierele Centrale (URAC) a regiei

Cu aceasta ocazie, seful RATB a facut o deplasare impreuna cu presa in cadrul uzinei de reparatii, unde a explicat ca in prezent halele de lucru functioneaza in conditii improprii si personalul are de suferit din cauza evolutiei in timp a dotarilor din parcul auto RATB. “In ultimii ani, muncitorii nostri nu prea mai au de lucru la reparatii, pentru ca au fost achizitionate masini noi”, a spus Crit.

Presedintele Siemens Romania, Cristian Secosan, si-a exprimat satisfactia pentru aceasta asociere, aratand ca firma germana va livra o parte din componentele noilor tramvaie, care vor fi de cel mai inalt nivel.

Astra Vagoane Arad are o experienta in fabricarea de tramvaie de peste 120 de ani si este gata sa finanteze acest proiect, astfel incat peste circa sase luni sa se poata implementa primul prototip de tramvai. “Acordul nostru este de a face o fabrica moderna si a face tramvaie care sa concureze cu orice fabrica din lume”, a spus presedintele societatii, Valer Blindar. Potrivit RATB, un tramvai Imperio care se va construi la Bucuresti, ar costa in medie 2 milioane de euro, iar capacitatea de executie ar putea fi de 30-40 tramvaie pe an.

Acordul cadru pentru parteneriatul cu Astra Vagoane Arad si Siemens trebuie sa fie aprobat de catre consilierii municipali. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *