• Știri

Pasagerii care si-au cumparat bilete la trenurile afectate de protestul spontan si nu mai doresc sa efectueze calatoria, pot solicita restituirea contravalorii biletelor achizitionate si neutilizate, conform regulamentului de transport pe calea ferata si reglementarilor in vigoare.

Administratia CFR Calatori informeaza  ca pentru incheierea unui nou contract colectiv de munca au fost derulate toate etapele prevazute de lege.
Negocierile  intre Administratie si organizatiile sindicale mandatate, care au inceput la data de 19.02.2014  si s-au desfasurat pe o perioada de 60 de zile calendaristice conform prevederilor legale, au condus la negocierea a aproximativ 95% din prevederile noului contract colectiv de munca.
Pentru finalizarea  si inregistrarea contractului colectiv de munca la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti, Administratia a prezentat organizatiilor sindicale mandatate,  o oferta finala, care cuprinde imbunatatirea incadrarii personalului pe clase de salarizare si a grilei de salarizare, corelata cu rezolvarea punctelor ramase in divergenta, astfel incat sa se incadreze in limitele impuse de bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de Guvern, respectiv de cresterea fondului de salarii cu 2,4%.
Oferta administratiei inseamna transpunerea in castigurile individuale ale salariatilor a unei cresteri,  in medie cu 4% si fara concedieri colective de personal.
Cresterea salariului brut lunar pentru functiile cu numarul cel mai mare de salariati pot fi in medie de 5,13% pentru functiile de sef tren si conductor tren,  5,68%  – pentru functiile de mecanic locomotiva-automotor si revizor tehnic vagoane, 4,65% – lacatus montator agregate energetice si de transport si electrician montator de instalatii electrice la mijloace de transport, 2,67% pentru functiile de  tehnician, contabil, inginer, economist si sef serviciu. 
Organizatiile sindicale mandatate au solicitat o majorare salariala de 10%.  Deoarece Contractul Colectiv de Munca pe anii 2012-2014 a expirat la data de 19 aprilie 2014, in situatia in care organizatiile sindicale mandatate nu semneaza noul contract colectiv de munca, toti salariatii vor  beneficia doar de drepturile actuale prevazute in contractele individuale de munca, iar salariile  raman la valoarea actuala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *