• Știri

Angrenarea capitalului

Desi furnizarea de spatii moderne de logistica ramane limitata în regiunea ECE, in prima jumatate a anului 2013, Prologis a finalizat o anexa de 7.000 metri patrati pentru ROHLIG SUUS Logistics in Prologis Park Janki si a inceput constructia a trei spatii build-to-suit, totalizand 71.000 metri patrati, in cadrul Prologis Park WrocÅ‚aw V:

•      17.800 metri patrati pentru principalul comerciant cu amanuntul si retailer de aparate de uz casnic dispozitive audio/ video si IT de pe piata poloneza (Cladirea 2);

•      18.300 metri patrati pentru Tradis, membra a Grupului Eurocash (Cladirea 3);

•      35.000 metri patrati pentru Eko Holding (Cladirea 4).

Prologis intentioneaza sa livreze si o a cincea cladire, totalizand 16.200 metri patrati, la Prologis Park Wrocław III in cadrul proiectului Small Business Units (SBU), pentru a raspunde astfel cerintelor clientilor pentru spatii de depozitare mai mici si spatii de birouri mai mari.

Parametrii de operare în ceea ce priveste portofoliul

Nivelul de ocupare în portofoliul Prologis ECE a fost de 91% la finele celui de-al doilea trimestru. In perioada ianuarie-iunie 2013, Prologis a semnat contracte de inchiriere pentru 498.000 metri patrati in total – dintre care 177.000 au fost inchirieri noi, 220.000 metri patrati reinnoiri si restul contracte pe termen scurt.

Majoritatea activitatii totale de inchiriere in prima jumatate a anului a avut loc in Polonia. Pietele ECE cu cea mai mare performanta, care s-au apropiat de zero spatii goale la finele celui de-al doilea trimestru, includ Wrocław, Poznań, Praga si Bratislava.

„Observam o crestere a inchirierilor in cele mai performante sub-piete cu o crestere notabila in numarul de solicitari din partea companiilor din domeniul FMCG si comert electronic”, a subliniat Ben Bannatyne, Director General, Prologis Europa Centrala si de Est. El a adaugat ca acum firma se concentreaza pe consolidarea stocului de terenuri si cresterea platformei intr-o maniera disciplinata pe pietele unde cererea depaseste oferta.

Cu un portofoliu care totalizeaza peste 3,5 milioane de metri patrati (la 30 iunie 2013), Prologis este principalul operator de spatii de distributie in Europa Centrala si de Est, incluzand Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia si Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *