• Știri

Daca proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, atunci taxa de 150 de lei va deveni obligatorie pentru toate firmele de ridicat masini care isi desfasoara activitatea in Capitala. Proiectul de hotarare mai prevede ca programul de desfasurare a activitatii de blocare, ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor va fi de duminica de la ora 24 pana sambata la ora 24.
 
La solicitarea cetatenilor, reprezentantilor primariei sau a Brigazii de Politie Rutiera, “hingherii de masini” pot lucra si duminica, dar numai in cazul in care sunt solicitati sa deblocheze caile de acces ale unor institutii publice care-si desfasoara activitatea non stop. Recuperarea masinilor ridicate sau deblocarea rotilor se vor face de luni pana sambata, intre orele 8-20 si duminica intre orele 8-14. Masinile vor fi eliberate doar proprietarului, in baza certificatului de inmatriculare in original.

Tarife diferentiate dupa greutatea masinii
Pentru masinile cu masa peste 2.500 de kilograme, deblocarea rotilor ar putea costa 70 de lei, ridicarea, 70 de lei, transportul, 70 de lei, iar depozitarea inca 70 de lei. In total, pentru recuperarea unui astfel de vehicul proprietarii ar trebui sa plateasca 210 lei. Pentru masinile cu o greutate mai mare de 4.000 de kilograme, taxa de ridicare ar putea fi de 100 de lei, cea de transport, de 100 de lei iar cea de depozitare, 100 de lei. In total, recuperarea masinii din adaposturile “hingherilor” ar putea costa 300 de lei. Pentru rulote si remorci tariful de depozitare pentru 24 de ore ar putea fi de 50 de lei, daca au masa de pana in 2.500 de kilograme, de 70 de lei pentru cele cu masa de pana in 3999 de kilograme si de 100 de lei pentru cele cu masa de peste 4.000 de kilograme.

“Am stabilit acest tarif in functie de gradul de suportabilitate a populatiei. In alte tari, unde salariul mediu este in jur de 2.500 de euro, aceasta taxa este de 100 de euro. La noi s-a ajuns ca un om sa-si dea tot salariul pentru a-si putea recupera masina”, a declarat initiatorul proiectului, consilierul municipal Horia Scarlat. Proiectul de hotarare a fost depus la Primaria Capitalei pe 13 aprilie si urmeaza sa fie supus dezbaterii publice.

“Hingherii de masini” au inceput sa schimbe tarifele
In sectorul 1 al Capitalei, “hingherii de masini” au redus tarifele cu 60 la suta. De la inceputul lunii aprilie, firma CFR Transauto SA percepe 350 de lei plus TVA pentru recuperarea unui autoturism. Tariful este valabil doar 24 de ore, timp in care depozitarea este gratuita. Dupa expirarea celor 24 de ore, proprietarii care nu si-au ridicat masinile vor plati cate 50 de lei pentru fiecare zi in care masina a stat depozitata. In sectorul 4 al Capitalei, primarul Cristian Popescu Piedone sustine ca va cere sa se aprobe in consiliul local o hotarare prin care primele 24 de ore sa fie gratuite.

Deciziile vin dupa ce, intr-o sedinta extraordinara a CGMB din luna martie, consilierii au propus interzicerea activitatii de ridicare a masinilor in tot Bucurestiul. Un singur vot a lipsit ca bucurestenii sa scape de ”hingherii de masini”. Consilierii municipali au promis ca vor redacta textul unei noi hotarari care sa interzica ridicarea masinilor in asa fel incat aceasta sa fie de neatacat in instanta. gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *