• Știri

Potrivit documentului, compania JTI Romania va furniza pregatire de specialitate cu privire la metodele de identificare a produselor contrafacute. Acestea vor fi bazate pe elementele de siguranta ale marcilor al caror titular de licenta este in Romania. Vor mai fi avute in vedere metode si tehnici de identificare a:

  • tehnologii de producere a tigaretelor
  • marcajelor false
  • suport logistic sau sprijin specific in vederea pregatirii diverselor actiuni.

Peste 30 de milioane de pachete de tigari de contrabanda confiscate

Din partea Politiei de Frontiera Române, protocolul a fost semnat de seful institutiei, chestorul sef de politie Ioan Buda.  “Avand in vedere inclusiv prejudiciile aduse bugetului de stat, Politia de Frontiera Romana a intreprins si va continua sa aplice masuri ferme. Dovada stau zecile de grupuri infractionale anihilate si peste 30 de milioane pachete de tigarete de contrabanda. Valoarea depaseste 35 milioane euro, confiscate de Politia de Frontiera numai în ultimii 3 ani.”, a declarat Ioan Buda. Seful Politiei de Frontiera Romana a apreciat parteneriatul ca fiind un pas inainte al institutiei in lupta impotriva contrabandei si in special a traficului ilicit de tigarete si contrafacerii.

Politia de Frontiera a incheiat un protocol de cooperare cu JTI Romania

„Expertiza, consultanta si sprijinul JTI Romania erau necesare pentru eficientizarea si finalizarea actiunilor pe care politistii de frontiera le intreprind. Acest protocol deschide perspectiva dezvoltarii cooperarii cu reprezentantii producatorilor de tigarete, in beneficiul cetatenilor, in slujba carora ne desfasuram activitatea”, a adaugat Ioan Buda.
Din partea JTI, protocolul a fost semnat de Gilda Lazar, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova si Bulgaria.

Colaborarea JTI cu Politia de Frontiera


„Cooperarea dintre companiile de tutun si autoritati, inclusiv in privinta imbunatatirii legislatiei, reprezinta unul dintre factorii care au dus la scaderea contrabandei cu tigarete
., a precizat Gilda Lazar. Ea a subliniat ca semnarea acestui protocol reprezinta un cadru pentru viitoare programe si actiuni comune ale celor doua organizatii.”

„Premisele sunt foarte bune, colaborarea JTI cu Politia de Frontiera fiind deosebit de fructuoasa. In luna iunie, am semnat un Protocol de Cooperare cu Centrul Chinologic Sibiu. In baza caruia JTI va sprijini instruirea echipelor canine destinate Politiei de Frontiera, in vederea depistarii produselor din tutun.”, a mai declarat Gilda Lazar.
JTI a fost prima companie de tutun din Romania
. In 2005, a incheiat un Protocol de colaborare in scopul combaterii comertului ilicit cu tigarete. Agentia Nationala de Administrare Fiscala si ulterior, cu Autoritatea Nationala a Vamilor. Aceasta din urma concretizat, intre altele, intr-un program de instruire a 28 de echipe canine.

Acord pentru combaterea comertului ilicit

„Eforturile noastre pe plan intern sunt parte a politicii companiei la nivel global. In 2007, JTI a incheiat cu Comisia Europeana un Acord pentru combaterea comertului ilicit. Acordul se intinde pe o perioada de 15 ani, in valoare de 400 milioane dolari.”, a declarat reprezentantul companiei JTI.
Protocolul a intrat in vigoare pe 8 august, pentru o perioada de trei ani, cu posibilitatea de a fi prelungit.

Alte proiecte comune

Reamintim ca, in perioada 17 mai – 17 iunie 2013, cele doua institutii au desfasurat, in judetele de granita din Vestul si Sud -Vestul tarii, o campanie pilot, de informare “Stop contrabandei cu tigarete! Esti fie de partea lor, fie de partea legii”, care a avut ca scop educarea si constientizarea publicului local cu privire la efectele si implicatiile negative pe care le are contrabanda asupra societatii si a fiecaruia dintre noi.
Campania, care poate fi replicata si in alte zone vulnerabile (Nord, Nord-Est, Est), s-a desfasurat in presa scrisa, TV si radio locale. De asemenea, s-au trimis prin posta catre cetatenii judetelor din Vest si din Sud Vest (Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis, Bihor, Gorj, Mehedinti) comunicari scrise prin care Politia de Frontiera atragea atentia asupra efectelor negative ale contrabandei cu tigarete.


Totodata, cetatenii care au trecut, pe perioada desfasurarii campaniei, prin punctele de la frontiera cu Serbia, au primit de la lucratorii Politiei de Frontiera, materiale informative cu privire la amenzile si sanctiunile prevazute de legislatie pentru comertul ilicit cu tigarete, fiind popularizat numarul unic al Politiei de Frontiera Romane, unde cetatenii pot suna pentru a sesiza incalcari ale legislatiei.

Peste 3.500 de apeluri la 021.9590

Pe timpul desfasurarii campaniei, s-au inregistrat 3.558 de apeluri la numarul Politiei de Frontiera – 021.9590 si au fost inregistrate si mai multe sesizari cu privire la savarsirea unor fapte ilegale in domeniul contrabandei cu tigarete. Astfel, numarul de apeluri catre structurile Politiei de Frontiera a crescut cu peste 40%, comparativ cu luna precedenta (cand s-au inregistrat 2.504 apeluri).

Sursa foto: https://www.jti.com/ro/europe/romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *