• Știri

Potrivit unui comunicat al CITR, planul de reorganizare, care se intinde pe o perioada de 18 luni, mai presupune vanzarea fondului de comert si distribuiri esalonate catre creditori.

Planul a fost votat de trei categorii de creditori din patru, impotriva fiind doar creditorii bugetari, cu toate ca planul prevedea distribuiri integrale catre aceasta categorie.

Judecatorul sindic va decide, in baza voturilor exprimate de creditori, confirmarea acestui plan de reorganizare in data de 13 iulie.

Societatea si-a reluat operatiunile cu platile privind aprovizionarea cu materiale, urmand ca saptamana viitoare sa-si reia activitatea de productie. Acest lucru a fost posibil in urma unui acord intre vechii actionari, principalii creditori si un investitor ce si-a manifestat interesul de a prelua grupul din care face parte si Astra Vagoane.

Demararea procedurii reorganizarii este o masura menita prin finalitatea ei sa satisfaca interesele creditorilor, precum si interesele debitoarei, a salariatilor acesteia, care isi continua activitatea, cu toate consecintele economice si sociale aferente.

In cei peste 100 de ani de activitate, compania a produs peste un sfert de milion de vagoane, exportate in peste 35 de tari, ca de exemplu Germania, Grecia, Sri Lanka, India, Brazilia, Irak, Iran, Argentina, Egipt etc., devenind cel mai mare producator de vagoane de marfa si boghiuri din Europa. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *