• Știri

Acest indice evalueaza caracterul complet al strategiei unei societati in lupta impotriva schimbarilor climatice. Pirelli a obtinut un punctaj de 99 din 100.

Rezultatul a fost anuntat la Milano in timpul prezentarii Raportului CDP Italia 100 privind schimbarile climatice pentru anul 2014. Evenimentul a fost pregatit de SDA-Bocconi cu sprijinul IMQ si axat pe modalitatile in care cele 100 cele mai bine cotate societati italiene combat si gestioneaza schimbarile climatice.

Angajamentul Pirelli este fata de investitori si partile interesate in solicitantul domeniu al schimbarilor climatice. Acesta poate fi vazut in integrarea obiectivelor de sustenabilitate a mediului, atat pentru produse, cat si pentru procese, in planul industrial al Grupului. Pirelli si-a stabilit obiectivul de a reduce pana in 2020 rezistenta la rulare. Procentele sunt cu 40% pentru anvelopele sale auto, cu 20% pentru segmentul camioanelor si cu 10% pentru motociclete, comparativ cu 2007. Tot pana in 2020, Pirelli intentioneaza sa reduca emisiile specifice de CO2 cu 15%. Consumul specific de energie in fabricile sale sa fie redus cu 18%, comparativ cu anul 2009.

Principalele angajamente globale ale Pirelli in domeniul schimbarilor climatice includ CDP Supply Chain (Lantul de aprovizionare CDP). Acesta este un program care in 2014, a implicat peste 120 de furnizori strategici in cuantificarea beneficiilor din punct de vedere financiar, al reputatiei si al gestionarii riscurilor care decurg din gestionarea corecta a emisiilor de CO2.

Pirelli a fost desemnata cea mai buna companie

In contextul Prince of Wales’s Corporate Leaders Group, Pirelli a semnat si „The Trillion Tonne Communique”. Acesta este un document-program de reducere a emisiilor globale. Scopul fiind de a mentine cresterea temperaturii Pamantului intr-o limita de 2°C. Pirelli a aderat si la „Road to Paris 2015” („Drumul spre Paris 2015”). O initiativa internationala care are ca scop promovarea cooperarii dintre sectorul public si cel privat, pentru gasirea de solutii si politici comune de combatere a schimbarilor climatice. Initiativa a avut ca rezultat semnarea de catre Pirelli a acordului international privind schimbarile climatice („Declaratia de la Paris”). Acordul va fi validat la urmatoarea reuniune la nivel mondial a UNFCCC, ce va avea loc in capitala franceza in 2015.

Sursa foto: motorsport.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *