• Știri

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, remis luni, acest zacamant reprezinta marea provocare pentru 2011.

“Marea provocare pentru 2011 este de a gasi cele mai bune solutii pentru exploatare, in conditii de maxima securitate, a operatiilor petroliere si de protectie a mediului. In urma testelor din 2010, am evidentiat existenta unor nivele saturate cu amestecuri de gaze bogate cu bioxid de carbon, cu inalta presiune, iar in acest moment suntem in faza in care derulam diferite studii pentru a identifica cele mai potrivite solutii pentru exploatarea petrolului subiacent in conditii de siguranta”, declara Bogdan Popescu, director general Zeta Petroleum Romania.

Licenta Jimbolia cuprinde doua campuri descoperite in anii 80: Jimbolia Veche si Jimbolia Vest, acumulari de petrol si gaze pe care Zeta le evalueaza in vederea readucerii lor in productie. Partenerul Zeta Petroleum, cu o participatie de 50% in perimetrul Jimbolia, este Armax Gaz – o companie publica romaneasca ce proiecteaza, confectioneaza, instaleaza si asigura mentenanta echipamentelor din industria de petrol si gaze.

Zeta Petroleum este o companie privata de explorare si productie de petrol, infiintata in anul 2005, ce are ca sfera de interes Europa Centrala si de Est. Obiectivele Zeta Petroleum sunt dezvoltarea si identificarea de noi oportunitati in domeniul petrolului si gazelor naturale din Romania.

In prezent, principalele obiective ale Zeta in Romania sunt campul de gaze de la Bobocu, zacamantul de petrol de la Jimbolia, operat si detinut in proportie de 50%, precum si campul marginal de gaze de la Padureni (participatie non-operativa). Compania are o rezerva posibila de petrol de 6 milioane de barili (neauditate) si rezerve posibile de gaze naturale de 765 milioane de metri cubi (neauditate). AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *