• Naval

OMV Petrom și Romgaz încep exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră. A fost aprobat proiectul Domino și Pelican Sud din perimetrul Neptun Deep. Cele două companii vor investi până la 4 miliarde de euro pentru faza de dezvoltare a proiectului. Se va genera o producție de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

OMV Petrom şi Romgaz încep exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră

OMV Petrom este declarată cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei. Totodată, Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Fiecare dintre cele două companii are o cota de participație de 50% asupra proiectului.

OMV Petrom şi Romgaz încep exploatarea gazelor naturale

Infrastructura necesară pentru dezvoltarea zăcămintelor de gaze naturale Domino și Pelican Sud include 10 sonde, 3 sisteme de producție submarine și rețeaua de conducte colectoare. Platforma poate genera propria energie electrică cu cele mai înalte standarde de siguranță și protecție a mediului.

„România va fi cel mai mare producător din UE”

Christina Vercheru, CEO OMV Petrom: „Prin decizia finală de investiție pentru proiectul Neptun Deep, deschidem un nou capitol pentru sectorul energetic românesc. Împreună cu partenerul nostru, Romgaz, intrăm în faza de dezvoltare a primului proiect offshore de mare adâncime din România. Proiectul va contribui la creșterea economică a României și va consolida securitatea energetică a țării. De asemenea, este un pas major pentru strategia noastră prin care susținem tranziția energetică în Romania și în regiune.”

Răzvan Popescu, Director General Romgaz: „Neptun Deep este un proiect strategic pentru România și pentru regiune din perspectiva asigurării necesarului de gaze naturale și tranziției energetice a țării. Începând cu 2027 vom avea o nouă sursă de gaze naturale, care are potențialul de a crește semnificativ producția de gaze naturale a țării.”

Sursă foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *