• Știri

OMV Petrom a încheiat anul 2022 cu profit record, de 10,3 miliarde de euro, de aproape patru ori mai mare decât în anul precedent. La finalul anului 2021, cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti a raportat un profit net de 2,8 miliarde de lei.

OMV Petrom a încheiat anul 2022 cu un profit record

Directorul general  Christina Verchere  a afirmat că OMV Petrom va dubla investițiile în 2023. 6 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 60% din profitul net de anul trecut.

OMV Petrom a încheiat anul 2022 cu profit record

„Anul 2022 a fost unul fără precedent pentru industria energetică. Rezultatele noastre reflectă acest mediu de piață și performanța operațională: diversificarea surselor de energie, continuitatea aprovizionării, producție record de electricitate“, a explicat Christina Verchere.

OMV Petrom a încheiat anul 2022 cu un profit record
Christina Verchere, CEO OMV Petrom

Cea mai mare companie listată la Bursa de la Bucureşti

Veniturile OMV Petrom sunt o bază solidă pentru contribuţia la economia României şi la sectorul energetic românesc. Profitul net a fost de 10 miliarde de lei. În timp ce contribuţia la bugetul de stat, prin taxe şi dividende, a atins un nivel record de 20 miliarde de lei. Creşterea taxelor a fost determinată, în principal, de impozitele si contribuţiile specifice industriei, totalizând peste 7 miliarde de lei. Vom continua să urmărim obiectivele Strategiei 2030. Urmărim susţinerea tranziţiei energetice din România, oferind pieţei soluţii de energie noi şi curate. Pentru 2023, investiţiile aproape se dublează, la 6 miliarde lei, echivalând cu aproximativ 60% din profitul net din 2022. Neptun Deep este în centrul strategiei noastre şi ne vom concentra să aducem proiectul mai aproape de decizia finală de investiţie, planificată pentru jumătatea anului 2023“, a mai explicat Christina Verchere, directorul general  al OMV Petrom.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *