• Știri

Una dintre intrebarile la care oficialii Goodyear trebuie sa raspunda frecvent este „care este cea mai mare anvelopa pe care o fabricati?”. Raspunsul: anvelopa RM-4A+ Off The Road, de 59/80R63, inalta si grea cat un elefant!
Aceasta masivă anvelopa OTR a fost dezvoltata pentru a cara sute de tone de rocă si alte tipuri de materiale, si este parte a gamei de anvelope RM (Rock Mining) pe care compania le produce.

Cu un metru mai inalta decat un cos de baschet

Aceasta anvelopa gigantica de 63 de inch (in diametrul jantei) este produsa in fabrica Goodyear din Topeka, Kansas (USA) si este vanduta peste tot in lume pentru echiparea vehiculelor si echipamentelor de minerit si transport de pamant si roci, ce opereaza in cariere de piatra, mine de cupru, aur si roci masive.
La un diametru total de 4,023 metri, aceasta anvelopă este mai inalta decat majoritatea semi-remorcilor din Europa (care ating 4 metri inaltime) si cu un metru mai inalta decat un cos de baschet. Cele 5.400 de kilograme pe care anvelopa le cantareste vin la pachet cu o serie de tehnologii avansate si este capabila sa transporte o greutate de 100.000 de kilograme la o viteza de 50 km/h.

Echipament de ultima generatie

Tehnologiile pe care anvelopa le incorporeaza sunt legate de materialele din care aceasta este facuta, de constructie si design. Anvelopa de 63 de inch este construita pe baza unei carcase si centuri de otel si este alcatuita cu precizie, utilizandu-se echipament de ultima generatie, complet integrat in procesul de fabricare al anvelopei. Instrumentele de simulare computerizata sunt folosite pentru a asista procesul de proiectare al produsului, iar Goodyear lucreaza indeaproape cu producatorii de echipare originala pentru a ajuta la stabilirea dimensiunii adecvate vehiculului lor.

Disponibila in doua dimensiuni

Anvelopa de 63 de inch a fost proiectata pentru o performanta optima. Printre caracterisiticile sale se numara și compusul de cauciuc CycleMax dezvoltat de Goodyear special pentru racirea benzii de rulare; canelurile interblocante sunt dispuse de-a lungul liniei centrale a anvelopei pentru o stabilitate sporita si pentru o scadere suplimentara a nivelului caldurii in pneu. Canelurile ascutie/non-directionale ajuta la cresterea tractiunii, iar adancitura umarului lateral ajuta la reducerea degajarii de caldura.
Anvelopa de 63 de inch este disponibila in doua dimensiuni: 53/80R63 si 59/80R63; cu trei variante ale compusului si doua adancimi ale benzii de rulare (E3 si E4), ceea ce ofera 12 variante disponibile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *