• Știri

La o luna dupa ce Croatia a aderat la UE, compania GLS este prezenta in intreaga tara printr-o retea proprie. Compania va include initial patru locatii, in Zagreb, Rijeka, Split si Osijek. Aceste locatii au fost infiintate la sfarsitul lunii mai, cand compania a fost fondata. GLS Group si-a desfasurat anterior operatiunile prin intermediul unui partener contractual.

“Pentru noi este foarte important sa le putem oferi clientilor internationali de pe pietele Sudice si Estice din UE timpi scurti de livrare si servicii inteligente.,” spune Rico Back, CEO al GLS Group. “Infiintarea propriilor companii s-a dovedit un succes aici.” GLS considera Croatia o piata de crestere. Economia tarii va beneficia de pe urma aderarii la UE. “ Imediat ce limitarile vamale dispar, cererea normala pentru livrari la timp creste,. Important este sa fim prezenti la nivel local.,” accentueaza Back. Gergely Farkas, Managing Director GLS Europe East, va conduce noua filiala GLS.

Retea viabila, termeni scurti de livrare

Depozitul de langa Zagreb (Popovec) functioneaza de asemenea si ca centru national de distributie. Acesta este echipat cu tehnologie moderna de siguranta si un sistem foarte eficient de sortare a coletelor in conformitate cu standardele GLS. “Chiar de la inceput, vom livra colete nationale in Croatia in timpul standard de livrare de 24 de ore.” explica Gergely Farkas. “Multe servicii suplimentare, precum serviciul Ramburs sau notificarea persoanelor fizice cu privire la livrarile iminente, sunt de asemenea disponibile inca din start.”

Din 1 septembrie 2013, transporturile GLS internationale vor fi de asemenea sortate la locatia din Zagreb. Servicii zilnice conecteaza Croatia intr-o directie vestica cu Ljubljana (Slovenia), Ansfelden (Austria) si HUB-ul European din Neuenstein (Germania), in timp ce conexiunile rapide catre Europa de Est se realizeaza prin intermediul HUB-ului GLS din Budapesta (Ungaria). Din Croatia, GLS livreaza catre tari precum Ungaria si Slovenia intr-un timp de tranzit standard de la 24 la 48 de ore. La fel de rapid, coletele din aceste tari ajung in Croatia. De la HUB-ul European din Neuenstein, coletele exportate catre Croatia sunt livrate in general in maxim 72 de ore.

Lansari de succes in Europa de Est

GLS Croatia este deja a patra companie GLS recent fondata in aceasta regiune, urmandu-le pe cele din Slovacia (2004), Cehia (2005) si Romania (2007). Compania GLS este prezenta in Ungaria din 1999, iar in Slovenia din 2000. Rico Back incheie : “Lansarea propriei companii in Croatia e parte din strategia noastra de retea. Europa reprezinta piata noastra de baza, iar tarile din cadrul UE sunt bineinteles tinta noastra principala.” 

Grupul GLS in Europa   – GLS, General Logistics Systems B.V. (cu sediul central in Amsterdam), ofera servicii de coletarie de incredere si de inalta calitate pentru 220.000 clienti in Europa, , la care se adauga servicii de logistica si servicii expres.

“Lider european in privinta calitatii ” este principiul de baza al companiei GLS. In acest context, sustenabilitatea este primordiala la GLS : initiativa Think Green din intreaga Europa include activitati menite sa protejeze mediul inconjurator. Prin companii proprii si prin intermediul companiilor partenere, Grupul ofera o retea ce acopera 37 de tari europene si care este conectata la celalalte continente prin intelegeri contractuale. GLS dispune de 37 HUB-uri internationale si 667 depozite.

Prin intermediul retelei sale de livrari pe cale rutiera, GLS este unul din liderii in servicii de coletarie din Europa. 14.000 angajati gestioneaza 380 milioane de colete pe an. In fiecare zi 18,000 vehicule livreaza pentru GLS. In anul financiar 2012/13 GLS a obtinut venituri de 1.84 miliarde EUR.

Sursa foto: https://gls-group.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *