• Știri

Cornel Olendraru, in varsta de 43 de ani, s-a alaturat Dacia in anul 2010. A inceput în functia de director fabricatie Uzina Mecanica si Sasiuri. Ulterior a devenit directorul acesteia. In prezent preia responsabilitatile de management al Uzinei Vehicule de la Charles Morillo, care iese la pensie. Cornel Olendraru va coordona activitatea celor 8.400 de angajati ai Uzinei Vehicule Dacia.

Philippe Nottez, in varsta de 54 de ani, lucreaza la Renault din anul 1984. Acesta are o experienta solida in fabricatie, in diverse uzine ale Grupului. Nottez il inlocuieste in functia de director al Uzinei Mecanica si Sasiuri pe Cornel Olendraru. Va coordona activitatea a 3.800 de salariati.„Sunt onorat sa preiau conducerea uzinei de vehicule Dacia, pana ieri, clientul principal al uzinei mecanice.

Nou management la Uzinele Dacia

“Pe toata platforma de la Mioveni gasesc o echipa de oameni motivati, pasionati de lucrul bine facut si mandri de masinile facute in Romania. Avem sansa de a avea in fabricatie produse noi care se vand foarte bine. Noua gama Logan si noul Duster sunt foarte bine primite pe toate pietele lumii. Ca uzina, atentia noastra cea mai mare este de a raspunde angajamentului luat fata de fiecare client care cumpara o Dacie: o masina de calitate ireprosabila la un pret imbatabil. Nu e întotdeauna lucrul cel mai usor. Un drum lung a fost parcurs pentru a face din marca Dacia o marca cunoscuta si recunoscuta. Sunt foarte optimist si increzator in potentialul echipei mele de a merge si mai departe, de a face istorie in lumea atat de competitiva a fabricatiei de automobile.”, a declarat Cornel Olendraru. 

Uzina Dacia

„In primul rand, vreau sa subliniez primirea foarte calduroasa facuta de romani de la inceput, in iulie. Atunci cand am venit pentru a descoperi uzina si oamenii, cu ocazia parcursului de integrare in Romania. Inca de atunci am observat ca oamenii sunt foarte motivati, competenti, implicati, adevarati profesionisti si mandri sa lucreze in uzina noastra. Sunt multumit sa revin in universul mecanic. Aceasta dupa un an si jumatate petrecut in lumea vehiculelor. Cu atat mai mult intr-o uzina a carei organizare este foarte bine structurata in jurul Sistemului de Productie Renault (SPR). Toate metodele si instrumentele sunt aplicate cu rigoare. Sunt convins ca avem toate atuurile pentru a face din uzina un actor major al strategiei industriale a Aliantei Renault-Nissan”, a declarat Philippe Nottez.

Cornel Olendraru

Cornel Olendraru s-a nascut in anul 1969 la Piatra Neamt si a absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. Detine un master si un doctorat in mecanica, obtinute la Scoala Politehnica Palaiseau din Franta. In 1999 isi incepe activitatea ca inginer la Honeywell, unde a lucrat in fabricile din Franta, Marea Britanie si Italia, iar intre 2001 si 2003 este responsabil de coordonarea capacitatii de productie si de performanta uzinelor din Europa.

Din 2003 revine in Romania la Honeywell Garret, unde este, pe rand, director de productie, director logistica si director al uzinei. In 2010 preia conducerea departamentului de fabricatie din cadrul Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia, ulterior ocupand pozitia de director. Din octombrie 2013, Cornel Olendraru este numit director al Uzinei Vehicule Dacia. 

Philippe Nottez

Philippe Nottez s-a nascut in anul 1959 si a absolvit Ecole des Mines Douai (Scoala de inginerie si Centru de cercetare), in Franta. Inainte de a se alatura Dacia, in Romania, Nottez a ocupat diferite functii la uzinele Renault, in Franta: a fost, pe rand, sef de unitate de productie la Uzina Mecanica din Douvrin, apoi sef departament motoare, director fabricatie si director executiv la Uzina din Cléon. Intre 2012 si 2013 a fost directorul uzinei Maubeuge Construction Automobile, iar din octombrie este numit director al Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *