• Știri
Nokian Tyres investește în construcția unei noi unități de producție

Consiliul de administrație al Nokian Tyres a luat decizia de a investi în construcția celei de-a treia unități de producție de anvelope.

Noua unitate de producție va fi construită în Dayton (Comitatul Rhea), Tennessee, SUA. Capacitatea de producție a fabricii va fi de 4 milioane de anvelope anual cu potențial viitor de extindere. Locația va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție cu o capacitate de depozitare de 600.000 de anvelope. Valoarea totală a investiției în această fază se ridică la aproximativ 360 milioane de dolari. Lucrările de construcție sunt programate să debuteze la începutul anului 2018. În 2020 urmând să fie produse primele anvelope în această unitate.

Nokian Tyres investește în construcția unei noi unități


„Această nouă unitate de producție este înainte de toate o decizie strategică care urmărește traseul de dezvoltare strategică a Nokian Tyres. În următorii ani se estimează o creștere a valorii totale a vânzărilor de anvelope. Prin această investiție vom dobândi capacitatea de producție necesară pentru a ne dezvolta. În mod evident, fabrica din Dayton ne va permite să deservim mai bine și mai eficient clienții nord-americani. Ne va îmbunătăți de asemenea capacitatea de producție și serviciul pentru clienți.”, declară Petteri Walldén, președinte al consiliului de administrație Nokian Tyres.

„Alegerea unei locații în America de Nord dovedește angajamentul față de clienții noștri. Locația din Dayton, comitatul Rhea, a fost aleasă pe baza a câțiva factori. Dintre care disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și mediul administrativ prietenos cu investitorii. După cercetări amănunțite a devenit clar că statul Tennessee este cea mai bună opțiune de locație pentru noua fabrică și suntem mândri să devenim parte a acestei comunități”, spune Andrei Pantioukhov, președinte interimar și CEO Nokian Tyres.
Noua unitate de producție din Dayton va oferi locuri de muncă pentru 400 de angajați și se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și autovehicule comerciale ușoare destinate exclusiv sau în special pieței nord-americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *