• Știri

“Modelele Dacia comercializate in prezent nu sunt echipate cu dispozitive de tipul DRL”, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii Automobile Dacia.

Ei au adaugat ca modelele urmatoare vor avea in dotare acest sistem destinat luminarii pe timp de zi.

Conform unui regulament al Comisiei Europene, intrat in vigoare luni, 7 februarie 2011, luminile speciale de tip DRL sunt obligatorii in cazul noilor vehicule, care nu au fost inca omologate. In cazul vehiculelor aflate deja in circulatie, sistemele de lumini necesare circulatiei pe timp de zi sunt optionale.

Sistemele DRL pot fi, in functie de specificatiile constructorului auto, sub forma unui ansamblu de LED-uri sau faruri cu intensitatea luminii prereglata sau reglabila, amplasate in zona farurilor vehiculului.

Luminile pentru circulatia pe timp de zi sunt elemente de iluminat speciale care intra in functiune odata cu pornirea motorului si au ca rol imbunatatirea sigurantei in circulatie prin cresterea vizibilitatii autovehiculelor, se arata intr-un comunicat al CE.

DRL-urile au un consum de energie mai redus decat dispozitivele care asigura in prezent lumina de intalnire a autovehiculelor. Echiparea cu lumini pentru circulatia pe timp de zi va deveni obligatorie pentru camioane si autobuze incepand cu august 2012. mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *