• Naval

Compania de navigație fluvială română NAVROM transportă anual peste 10 milioane de tone de mărfuri dintre cele mai diverse. Este vorba despre minereu, cărbune, ciment, calcar, cereale, îngrăşăminte, laminate, piese şi echipamente. Aceste mărfuri parcurg atât rute interne cât şi rute internaţionale către Ucraina, Moldova, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Ungaria, Slovacia, Austria şi Germania.
NAVROM are o tradiţie de peste 100 de ani fiind unul dintre armatorii fluviali importanţi din Europa. Compania oferă clienţilor servicii integrate: transport de marfă, transport de persoane, reparaţii de nave, design şi amenajări de nave.
Flota de transport mărfuri a companiei cuprinde barje acoperite şi fără capace cu capacităţi între 1.000 și 3.000 tone, şlepuri şi ceamuri cu capacitate de 1.000-1.100 tone şi barje-tanc cu capacitate de 1.300 tone. Pentru propulsarea şi manevrarea lor, CNFR NAVROM SA dispune de împingătoare cu puteri cuprinse între 800 și 3.600 CP şi remorchere de 400-550 CP.

Modernizarea flotei

Beneficiind de o finanţare IFC / Banca Mondială, NAVROM a realizat în perioada 2006-2007 un amplu program de modernizare a flotei, care a constat în remotorizarea şi echiparea completă a 14 împingătoare de linie. Ulterior, programul a continuat cu fonduri proprii, fiind modernizate 7 împingătoare de manevră, patru împingătoare de 1.600 CP cu pescaj redus, achiziţionate în perioada 2011-2015, precum şi alte două împingătoare de linie de 2.500 CP aflate deja în dotarea companiei.

Transport de mărfuri în 20 de zile de la Constanța la Kelheim (Germania)

NAVROM asigură transportul, într-un singur convoi, a unor cantităţi de marfă de până la 15.000 tone pe rute interne şi 10.000 tone pe rute externe. Drumul mărfurilor între Constanța şi Rotterdam se scurtează cu circa 5.000 de km pe traseul navigabil european Dunare-Main-Rin. Pe acest traseu compania NAVROM realizează în 20 de zile transporturi de mărfuri de la Constanța la Kelheim (Germania).

Peste 450 de unități fluviale de transport

NAVROM transportă anual peste 10 milioane de tone de mărfuri

Cătălin Eduard Țigănuș, director general: „Compania noastră este una dintre cele mai mari companii de navigație fluvială de-a lungul Dunării. Avem peste 450 de unități fluviale transport, de toate categoriile, incluzând împingătoare şi barje. Suntem în stare să acoperim toate comenzile de transport de-a lungul Dunării. Pornind de la Ismail Ukraina, continuând cu Constanța – România și terminând cu porturile germane Regensburg și Kelheim”.

NAVROM transportă anual peste 10 milioane de tone de mărfuri

Există o preocupare permanentă pentru extinderea operaţiunilor pe care Grupul Navrom le desfăşoară. „Ne updatăm şi urmărim cu interes trendul solicitat de piaţă. Printre care se numără transportul produselor petroliere şi a altor pieţe conexe, pentru a asimila în cadrul flotei noastre noi tehnologii. Planurile noastre investiţionale pe termen mediu şi lung sunt corelate cu aceste trenduri”, subliniază Constantin Hârțan, director general în perioada 1997 – 2018.
El accentuează și faptul că Navrom Galați este una din cele mai performante societăți de navigație de pe Dunăre. „O școală de formare navigatori, fără modestie, pentru toată Dunărea”.

„Suntem prezenți peste tot pe Dunăre. Navrom, pentru modul în care-și desfășoară activitatea, este o societate deosebit de respectată”.

Grupul NAVROM deține companiile CNFR NAVROM Galați, sucursala din Constanța. Precum și NAVROM SHIPYARD, CERNAVODĂ SHIPYARD, NAVROM PORTSERVICE, NAVROM BAC, CNFR NAVROM – sucursala Drobeta.

Sursă foto: navrom.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *