1 iulie 2011
  • Știri

Guvernul a aprobat miercuri o Hotarare de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitie ‘Modernizarea infrastructurii privind siguranta circulatiei pe DN 1, in sate lineare si puncte negre’. Proiectul are o valoare de totala de 371,4 milioane lei, aproximativ 88 milioane EUR, din care finantare europeana 103,5 milioane lei, aproximativ 23,7 milioane euro.

Proiectul include masuri ca insule de trafic pentru limitarea vitezei la intrarea in localitate, refugii centrale pentru trecerile de pietoni, alveole pentru autobuze cu treceri de pietoni, drum cu 4 benzi cu intoarcere in U, drum cu 2 benzi cu viraj la stanga si trecere de pietoni, sens giratoriu cu o singura banda, trecere de pietoni cu 2 benzi fara refugiu central, dispozitive de calmare a traficului, semnalizare si marcaj si deasemenea insule de intrare in localitate si separatoare de sens, care vor inlesni si asigura o mai buna circulatie si o conduita corecta in trafic.

Auditul de Siguranta Circulatiei realizat de CNADNR in anul 2005, pentru intervalul 2000-2004 a aratat ca pe DN 1 s-au inregistrat un numar de 445 de accidente soldate cu 193 de morti, 375 de raniti si importante pagube materiale, fiind artera de circulatie cu cel mai inalt grad de criminogenitate din reteaua de Drumuri Nationale.

In cadrul auditului s-au identificat un numar de 65 locatii, dintre care auditorul, Politia Rutiera si CNADNR au selectat un numar de 34 de locatii pentru aplicarea masurilor de imbunatatire a sigurantei circulatiei pe DN 1. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *