• Naval

Transport Trade Services (TTS), compania de servicii logistice integrate de pe Dunăre, a primit aprobarea pentru obținerea unei finanțări europene nerambursabile pentru modernizarea infrastructurii Portului Giurgiu.

Modernizarea Portului Giurgiu de către TTS


Proiectul, cu o valoare totală a investiţiilor de 23,88 milioane de lei, este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin „Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 ” („POIM 2014-2020”). În cadrul apelului de proiecte pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie şi dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii portuare situate pe Trans-European Transport Network TEN-T Core (beneficiari publici si privaţi) – proiecte noi de investiţii.
Contribuția TTS este de 9,5 milioane de lei. Diferența de 14,4 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acoperită de Fondul de Coeziune (12,2 milioane de lei) și bugetul de stat (2,2 milioane de lei).
POIM 2014-2020 este implementat la nivel naţional de către Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management. Ministerul Transporturilor este organism intermediar pentru Axa Prioritară 1 Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T şi a metroului, şi organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea Proiectului.

Petru Ştefănuţ, directorul general al TTS: “Modernizarea Portului Giurgiu este esenţială”

„Modernizarea Portului Giurgiu este esenţială şi va contribui la dezvoltarea infrastructurii de transport. Perioada de implementare a proiectului este de 33 de luni, urmând a fi finalizat la 31 decembrie 2023. Vom continua să aplicăm pentru proiecte prin fonduri europene pentru a sprijini modernizarea infrastructurii în porturile în care operăm. un alt proiect fiind în portul Brăila”, a declarat Petru Ştefănuţ, directorul general al TTS.


Grupul Transport Trade Services („Grupul TTS”) deține cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean. Aceasta este formată din unități fluviale cu o capacitate de peste 800 mii tone. Precum și din macarale plutitoare, terminale portuare proprii în Constanța și în 7 porturi fluviale dunărene.

Grupul TTS este unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri pe ape interioare din bazinul Dunării.
Grupul TTS oferă servicii de tip 3PL (Third Party Logistics), respectiv servicii integrate de transport, transbord, înmagazinare, agenturare și orice alte servicii specifice managementului lanțului logistic. Mărfurile principale transportate și operate în porturi pot fi produse minerale (materii prime pentru industria siderurgică și laminate). De asemenea pot fi și produse agricole sau produse chimice.
Modelul de afaceri al Grupului TTS este caracterizat prin integrarea pe verticală a operațiunilor. Dar și prin poziționarea liniilor de afaceri la baza lanțurilor logistice și acoperire geografică strategică. Are ca punct central TTS (Transport Trade Services) S.A.. Oferă clienților servicii integrate de expediție/transport fluvial/operare portuară și coordonează activitatea Grupului.

Sursă foto: FlickR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *