• Știri

“Lansam masina in 3 noiembrie pe plan european cand marca aniverseaza o suta de ani, iar din momentul acela vom lansa masina pe o multitudine de piete si va dura probabil un si jumatate – doi ani pana o vom aduce pe toate pietele unde o vom vinde. Nu am decis inca pe ce piete il vom lansa, important este ca prin Volt trecem de la motorul cu combustie interna, la cel electric, iar cat de repede se va face trecerea depinde de mai multe lucruri: baterie, timpii de incarcare, putere si marime”, spune seful Chevrolet Europa.

Wayne Brannon spune ca un lucru important tine de faptul ca Volt nu are nevoie de infrastructura specifica, datorita generatorului pe benzina. Masina poate merge exclusiv cu motorul electric 60 de km, dupa care intervine si motorul pe benzina de 1,4 litri care functioneaza pe post de generator si extinde autonomia la peste 500 km. Fata de masinile hibride stil Prius, la Volt si Ampera motorul electric controleaza rotile, nu cel cu combustie interna.

GM a lansat deja Volt in SUA, dar in Europa va lansa si Opel Ampera, masina similara ca dimensiuni si tehnologie. Brannon spune ca e normal ca cele doua modele sa fie vandute in paralel fiindca Opel e o marca de traditie in Europa si e logic ca de aceasta tehnologie sa profite cat mai multe marci dintr-un grup, pentru ca exista mai multe tipuri de clienti.

Brannon spune ca ar fi putut exista mai multe diferente intre Ampera si Volt, dar acest lucru ar fi putut insemna amanarea lansarii modelului Opel cu un an sau doi si nu ar fi fost normal, dat fiind ca Opel e de departe cea mai mare marca a GM in Europa.

Preturile Volt pentru Europa nu au fost anuntate, insa in SUA masina costa 41.000 de dolari, iar subventiile guvernamentale de 7.500 de dolari duc pretul la 33.500 dolari. Totusi, productia va fi mica in primii ani: circa 10.000 anul curent si 45.000 in 2012, existand insa posibilitatea extinderii pe viitor, mai ales ca vor veni noi modele in gama. In Europa, Opel Ampera va costa 42.900 euro, iar subventiile de cateva mii de euro oferite de diverse guverne ii vor mai reduce putin pretul. hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *