• Știri

Conform deciziei DNA, solicitata de NewsIn, “dosarul a fost clasat pentru ca nu s-a putut concluziona cu privire la existenta unui prejudiciu”. Hotararea vine in urma unei constari tehnico-stiintifice, facute de specialistii Directiei Nationale Anticoruptie.

Ministrul internelor de la acea vreme, Cristian David, a declarat, in noiembrie 2008, la Realitatea Tv, ca a existat o influenta asupra modului in care s-a finalizat contractul de achizitii de masini pentru Politie, dar si superficialitate in urmarirea si verificarea preturilor.

Intrebat daca in cazul contractului cu Ager Leasing a fost vorba de neglijenta, proasta negociere sau de spagi, ministrul internelor a afirmat ca este vorba de ambele situatii.

“Exista o anumita influenta exercitata asupra modului in care s-a finalizat acest contract si exista o anumita superficialitate condamnabila in urmarirea si verificarea preturilor. Acestea s-au impletit, din pacate, intr-o maniera regretabila, care au condus la aceasta situatie neplacuta”, a declarat David, neprecizand cine sau asupra cui s-a exercitat influenta.

Potrivit ministrului, la acea data se derulau mai multe proceduri de verificare cu privire la contractul de achizitii pentru masinile Politiei.

“Sunt doua lucruri diferite care se intampla in paralel. O ancheta judiciara la DNA, care va stabili vinovatia penala. O a doua, cu privire la procedura, care impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice se va pronunta din punct de vedere administrativ si nu penal privind procedura”, a spus Cristian David.

Oficialul a precizat ca acest contract nu prevedea plati in 2008, iar primele livrari de masini erau anticipate pentru 2009.

Ministrul a mai afirmat ca nu crede ca banii prevazuti in contract vor fi platiti. El a reafirmat ca se derula o ancheta in cadrul MIRA cu privire la contractul pentru cumpararea de masini, atunci cand presedintele Traian Basescu a facut publice primele informatii, iar scandalul a fost declansat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *