• Eco

Investește în flota de camioane electrice și stații de încărcare


Lidl România pune un mare accent pe dezvoltarea sustenabilă în transport și logistică. In parteneriat cu Blue River, retailerul extinde flota de camioane electrice pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Va
monta o stație de încărcare a camioanelor electrice și o stație de alimentare CNG, ambele o premieră pentru un depozit Lidl.

Lidl România- un retailer verde

În vara anului trecut, Lidl România împreună cu Blue River au efectuat primul transport de marfă cu un camion 100% electric. După parteneriatul de succes cu Blue River și Scania, la scurt timp, alte două camioane 100% electrice au intrat în flota de transport de marfă Blue River. Acestea fac parte din portofoliile producătorilor auto Mercedes-Benz Trucks și Volvo Trucks cu care retailerul efectuează operațiuni logistice. În linie cu dezvoltarea sustenabilă a business-ului, Lidl România continuă seria de măsuri în vederea eficientizării activității de transport. Astfel că va monta prima stație de încărcare electrică fast charge a camioanelor, dar și o primă stație CNG, ambele situate în cadrul depozitului logistic Lidl din comuna Fundeni, județul Călărași.

Flotă de camioane electrice în parteneriat cu Blue River

Lidl România face demersuri concrete si constante în vederea reducerii impactului propriilor operațiuni asupra mediului. Printre direcțiile de acțiune pe care retailerul le are în vedere se numără reorientarea transporturilor către cele mai eficiente și mai puțin poluante mijloace. Dar și introducerea unor surse de combustibili sustenabili, precum și optimizarea rutelor de transport marfă. De exemplu, încă din 2020, toate camioanele partenerilor care transportă marfă pentru Lidl au fost echipate cu motoare Euro5 și Euro6. Aceasta fiind o investiție majoră în ceea ce privește reducerea emisiilor de carbon.

Lidl România- un retailer verde

„Suntem conștienți de dimensiunea business-ului nostru și faptul că activitatea de transport a mărfurilor are un impact asupra mediului. De aceea, căutăm să introducem soluții și măsuri care ne ajută să eficientizăm operațiunile de pe lanțul de aprovizionare și distribuție. În același timp fiind mult mai prietenoase cu mediul înconjurător. Cele 3 camioane electrice care astăzi ne ajută să ne livrăm rapid produsele în magazinele Lidl din București, reprezintă un pas important pentru a ne atinge obiectivele setate.”, a declarat Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR, Lidl România.

Stații de încărcare a camioanelor electrice si pe gaz

Odată cu inaugurarea centrului logistic Lidl din comuna Fundeni, județul Călărași, Lidl România a construit și prima stație de încărcare electrică fast charge a camioanelor din cadrul unui depozit Lidl. Stația funcționează cu energie provenită de la cele 2650 de panouri solare montate pe acoperișul depozitului. Ea poate alimenta simultan două camioane electrice.

Lidl România- un retailer verde

În plus, încă din 2020, retailerul testează soluții de transport care utilizează  combustibili alternativi. Prin urmare, în acest moment, Lidl România transportă marfă către magazinele sale cu 14 camioane CNG (gaz natural comprimat). În paralel, Lidl a montat o stație de gaz natural comprimat în regim propriu. Aceasta va fi dată în funcțiune în curând. Va fi prima stație CNG disponibilă în cadrul unui depozit logistic din România. Va putea fi folosită exclusiv de camioanele partenerilor care transportă marfă pentru Lidl România.

Sursă foto: Lidl Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *