• Eco

Volvo Trucks a livrat în România primul autotractor electric. Beneficiarul este Blue River, companie care operează pentru Lidl România, unul dintre principalii retaileri din țara noastră.

Industria de vehicule grele și foarte grele investește tot mai mult în energia verde. Bineînțeles, marii producători sunt încurajați de trendul crescător al vânzărilor de camioane electrice. În 2022, Volvo Trucks a avut o cotă de piață de 33% în Uniunea Europeană pentru segmentul de camioane grele electrice. La nivel global au fost vândute aproape 600 de camioane electrice, iar alte 2000 de comenzi sunt în așteptare.

Volvo Trucks a livrat în România primul autotractor electric

Volvo Trucks a livrat în România primul autotractor electric

În toamna anului trecut, Volvo începea producția în serie a camioanelor grele electrice. La numai câteva luni distanță, reprezentanța din România a livrat către compania Blue River primul autotractor.  FH 4×2 T Electric are trei motoare electrice ce generează o putere de 490 kW.

Primul ansamblu de transport complet electric

Volvo FH 4x2T Electric este un autotractor de 40 de tone și este dotat cu un pachet de șase baterii care alimentează trei motoare electrice cu o autonomie de până la 300 de kilometri. Totodată, ansamblul de transport este prevăzut cu o semiremorcă electrică cu temperatură controlată. De asemenea, agregatul frigorific al acestei semiremorci este alimentat de un motor electric. Tot acest ansamblu de transport complet “zero emisii” face să vorbim despre prima combinație de acest fel din România.

Volvo Trucks a livrat în România primul autotractor electric

Va deservi aprovizionării magazinelor Lidl

Sustenabilitatea și eficiența trebuie îmbinate perfect în industria transporturilor și logisticii. De aceea, ansamblul 100% electric va fi folosit pentru livrările urbane și regionale, de la depozitele Lidl către magazinele din zona de Est a țării. Poate acoperi livrări pe o rază de 150-200 km putând circulă atât în București, dar și în orașele din apropiere, precum Constanța, Călărași, Slobozia, Giurgiu, Urziceni și Fetești.

Volvo Trucks a livrat în România primul autotractor electric

Compania Blue River investește în flota de camioane electrice

Compania Blue River deține și un camion Scania P25 B6x2*4 BEV (Battery Electric Vehicle), care funcționează cu un pachet de nouă baterii electrice. Acest camion poate ajunge la o autonomie de până la 250 km. De asemenea, Blue River a achiziționat primul camion electric eActros din România completându-şi astfel, flota de camioane electrice destinate distribuției regionale. Modelul eActros are o autonomie de până la 400 km, a fost livrat de Mercedes-Benz Trucks & Buses și operează tot pentru Lidl România.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *