• Știri

In plus, Ordonanta 50 a oprit timp de trei luni leasingul catre persoane fizice. Asa ca cei care insista totusi sa incheie un astfel de contract, trebuie sa pregateasca un avans si de 30%. Ordonanta 50 prevede ca un client poate renunta la contract in termen de 14 zile de la semnare, fara nici o explicatie si fara costuri suplimentare daca restituie creditul. Exista insa riscul ca unii sa aduca masina dupa ce au facut cu ea o excursie de 10 zile si 5.000 de kilometri.
 
Agentii de leasing sunt mult mai dornici sa afle si ce venituri au clientii. In plus au marit avansul minim de la 5-10% inainte de criza, la 25-30%.
 
Exista insa cateva solutii.
 
“Pentru utilizatori, sa isi faca protectia societatii de leasing in cazul in care acestia nu isi platesc ratele datorita faptului ca sunt intr-o situatie indisponibila din punct de vedere al sanatatii sau ca ajung in situatie de somaj, de exemplu, si nu mai pot sa isi sustina ratele”, spune Radu Mustatea, presedinte Astra Asigurari.
 
Trimestrul 3 a fost cel mai slab din ultimii ani pentru piata de leasing, in buna parte din cauza Ordonantei 50. incont.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *