• Știri

Renault şi laboratorul Heudiasyc, creează un nou laborator de cercetare. Laboratorul Heudiasyc este unitatea de cercetare comună a Universităţii de Tehnologie Compiègne (UTC) şi a Centrului Național Francez de Cercetări Științifice (CNRS). Laboratorul va fi denumit Laboratorul SIVA (Laboratorul Sistemelor Integrate pentru Vehiculul Autonom), în Compiègne, la nord de Paris.

Laboratorul SIVA pentru vehicule autonome


Laboratoarele comune sunt dovada unui parteneriat între o unitate de cercetare și o companie privată. Având ca scop principal susținerea cercetării pe termen lung. Partenerii au semnat un acord pentru o perioadă de cel puțin patru ani, cu posibilitate de reînnoire. Documentul stabilește normele cu privire la modul în care sunt utilizate rezultatele și aspectele ce țin de proprietatea intelectuală.

Cercetările echipelor se vor concentra pe fiabilitate, integritate și acuratețea sistemelor de percepție. Dar și de localizare pentru navigația vehiculelor autonome comunicante. Datele analizate vor proveni de la senzorii de pe vehicule. Dar și de pe cardurile de navigație pre-stabilite și din exterior.  Cu un management inteligent al combinației de date multiple, vehiculul va avea o capacitate mai bună de a se situa în mediul său, lucru pe care nu l-ar putea face doar cu senzorii proprii.

Laboratorul SIVA

„Strategia noastră de parteneriat este de a vizează cele mai bune laboratoare și ne angajăm într-o relație de încredere pe termen lung. Acest lucru ne permite să realizăm proiecte majore și de excelență prin împărtășirea viziunii noastre și concentrarea resurselor noastre. Am ales laboratorul Heudiasyc pentru a dezvolta și a pune bazele tehnologiei de percepție și localizare a vehiculelor autonome de mâine.”, explică Virginie Maillard, director de cercetare și strategie de cercetare a Grupului Renault.


„Laboratorul Heudiasyc a lucrat timp de peste douăzeci de ani pe subiectul vehiculului inteligent. Ne-am asociat de câțiva ani cu Renault pentru teme legate de percepție și localizare. În plus, laboratorul comun va folosi platformele de vehicul autonom Heudiasyc, care au la bază modelul Renault ZOE, finanțat în cadrul Equipex ROBOTEX (echipament de excelență), cu sprijinul Région Hauts de France şi FEDR (fonduri europene). Testele rutiere vor fi considerate ca făcând parte dintr-un parteneriat cu autoritățile locale»”, spune Ali Charara, directorul laboratorului Heudiasyc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *