• Logistică

(c) Alexandra Pauli

Jumătate dintre mașinile produse anual la nivel mondial sunt construite folosindu-se produse Sika, potrivit companiei, unul dintre principalii producători globali de produse chimice pentru industrie şi construcţie. De asemenea, unul din trei parbrize la nivel mondial este lipit folosindu-se adezivii Sika.
Astfel, produsele companiei ajută industria auto să găsească soluții practice la probleme cu care se confruntă, precum protejarea şoferului şi a pasagerilor în caz de impact și fabricarea de autovehicule ușoare. Datorită Sika, automobilele sunt mai sigure, mai ușoare, mai economice și se încadrează în normele pentru protecția mediului.
„În ultimii 25 de ani, Sika a devenit principalul furnizor pentru industria auto, datorită adezivilor structurali pe care îi produce, a sistemelor de izolare, a soluţiilor de rigidizare sau a sistemelor de reducere a zgomotului. De asemenea, Sika deține mai mult de 30% din piața globală de înlocuire a parbrizelor auto, 1 din 3 parbrize fiind lipit, la nivel mondial, cu adezivii companiei”, a declarat Radu Vieru, Head of Industry, Sika România.
Acesta a subliniat, de asemenea, că, pe plan local, Sika România este unul dintre principalii furnizori pentru industria auto. Astfel, produsele şi soluţiile companiei sunt folosite atât în industria producătoare, cât şi în segmentul reprezentat de service-uri.
Sika România a introdus în acest an un produs inovator folosit la montajul parbrizelor. Acest produs, Sika Tack Elite, garantează cei mai mici timpi de plecare în siguranţă, de numai 30 de minute sau o oră în cazul maşinilor echipate cu airbaguri. Practic, după o oră adezivul este întărit în toată masa lui, spre deosebire de produsele standard, care ajung în această stare şi după o săptămână. Această performanţă este datorată tehnologiei Power Cure care înglobează un accelerator. Astfel, în cazul unui impact, parbrizul nu se va desprinde de caroserie, pasagerii fiind protejaţi.
Clienţii vor pleca în siguranţă de la service, cu un parbriz nou, perfect lipit, 100% etanş, caroseria fiind rigidizată la nivelul echipării originale şi calibrarea camerelor şi a echipamentelor de pe parbriz se poate face imediat. De asemenea, pentru a creşte gradul de siguranţă, de anul trecut, Sika a înlocuit manechinele folosite în cadrul testelor la impact, acum utilizând manechine de 1,88 m înălţime şi 101 kg greutate, astfel 95% din populaţia globului fiind acoperită.
În plus, folosindu-se produsele Sika, greutatea unei maşini este redusă cu circa 20%, acest lucru având un impact deosebit în consumul de carburant şi în dinamica automobilului. Un alt avantaj pe care îl pot simţi deţinătorii unui vehicul fabricat cu produsele Sika este diminuarea cu 30% a zgomotului din exterior, oferind, în acest fel, un confort acustic ridicat.
Reprezentantul companiei a mai afirmat că metodele tradiționale de lipire a materialelor, precum nituirea, folosirea șuruburilor sau sudura, sunt înlocuite treptat de adezivi care nu generează doar o lipire puternică, ci și una care oferă elasticitate. Acest lucru permite realizarea proiectelor moderne din industria auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *