• Logistică

De ani buni, românii cu apetit de cumpărături și vânătoare de reduceri așteaptă Black Friday. Sărbătoarea reducerilor importată de la americani este mult așteptată, iar cifrele înregistrate în această perioada de comercianți și de firmele de curierat explodează. Drept urmare, start la cumpărături începând cu 10 noiembrie! Începe Black Friday! Bineînțeles, firmele de curierat își turează motoarele, căci ce ar fi e-commerce-ul fără firmele de curierat sau firmele de curierat fără e-commerce.

Începe Black Friday!

Drept urmare, firmele de curierat așteaptă o lună de foc și s-au pregătit temeinic în acest sens încă din timpul verii. Estimează o creștere cu 25% a comenzilor în comparație cu anul trecut. Coletele ar trebui să ajungă la consumatorul final în 24 – 48 de ore, dar curierii spun că din cauza volumelor ridicate livrarea poate dura și 10 zile. Reprezentanții firmelor de curierat spun că vârful va fi atins, anul acesta, pe 13 noiembrie, însă apetitul pentru cumpărături și, implicit, numărul mare de livrări se vor întinde până la sfârșitul lunii decembrie. De aceea au suplimentat numărul de angajați și de vehicule.

Lucian Baltaru, CEO Sameday: „Avem o creștere de colegi în depozitele de sortare de 45%, creștem cu 22% numărul de curieri din teren și creștem tot cu vreo 40% numărul de TIR-uri care vor circula între hub-urile noastre și orașele de destinație”.

Adriana Manu, Marketing Manager FAN Courier: „Cu siguranță se va comanda mai mult. Românii preferă perioadele de discounturi și fac achiziții în perioadele de discounturi. Ce tendințe observăm este că a scăzut valoarea maximă a coșului de cumpărături, adică românii ezită să comande produse mai scumpe, dar cumpără mai multe produse mai ieftine”.

Bogdan Udroiu, Marketing Manager DPD: „Am angajat peste 300 de curieri. Am mutat șapte centre operaționale în spații mai mari. Am dotat aceste spații cu sisteme moderne de sortare pentru a eficientiza timpul. Trebuie să recunoaștem că suntem într-un context economic care nu ne ajută. Cu siguranță bugetul alocat de români pentru cumpărăturile de Black Friday va fi mai atent cheltuit anul acesta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *