• Știri

„Polita RCA va deveni asigurarea auto principala din punctul de vedere al pretului in Romania, in cinci ani”, afirma seful biroului auto de la Generali, Radu Ionescu, pentru Capital.

Aceasta evolutie va fi determinata de cresterea despagubirilor, inclusiv cele pentru vatamari corporale (care sunt la niveluri inca foarte scazute in Romania), dar si de scaderea treptata a tarifelor Casco.

Pretul politelor Casco se reduce ca urmare a imputinarii riscurilor asigurate si a acceptarii de catre clienti a unor fransize mai mari. Incheierea unei polite cu fransize inseamna o prima mai mica, in conditiile in care asiguratorul reduce atat riscul de frauda, cat si nivelul maxim al despagubirii pe care ar putea ajunge sa o plateasca respectivului client.

In privinta RCA-ului, cea mai ieftina polita pentru un automobil cu capacitate cilindrica de 1.400 cmc detinut de o persoana fizica cu varsta de pana la 65 de ani costa in jur de 68 de euro pe piata autohtona, iar cea mai scumpa – 377 de euro, neluand in considerare tarifele speciale pentru pensionari.

Frauda si incercarile de frauda in asigurari au luat amploare in Romania pe fondul crizei, motiv pentru care asiguratorii au alocat resurse importante umane si financiare pentru a tine fenomenul sub control.

„In perioada 2008-2009, asigurarile Casco, in special cele aferente contractelor de leasing, au fost motorul de crestere a fraudei in asigurari auto. Incidenta simularilor de accidente auto si a ciocnirilor intentionate a crescut semnificativ, stimulata de mediul economic ostil”, se arata intr-un comunicat transmis duminica de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

In anul 2009, o companie care detine o pondere importanta in piata de asigurari a identificat si prevenit de la plata despagubiri necuvenite, ca urmare a savarsirii unor fraude sau acte de neglijenta, in valoare de peste 8,5 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *