• Știri
IMMOFINANZ a finalizat vânzarea portofoliului logistic

IMMOFINANZ a finalizat cu succes vânzarea portofoliului său logistic către Blackstone.

Blackstone va integra toate activele în Logicor, platforma logistică europeană a companiei. Vânzarea a fost finalizată luni, 1 februarie. Aceasta presupune un aflux net de numerar (după rambursarea creditelor) de aproximativ 305 milioane de euro.

Din acest total, aproximativ 245 milioane de euro vor fi transferate imediat. Restul sumei va fi achitată până la sfârșitul lunii octombrie 2016.

Tranzacția se bazează pe o valoare totală a proprietăților de aproximativ 536 milioane de euro. Această valoare exclude costurile restante de construcție de aproximativ 28 milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Acest preț reflectă valoarea proprietăților la data de 31 iulie 2015.
„Prin această vânzare, finalizăm reorientarea IMMOFINANZ pentru a ne concentra exclusiv pe active din sectoarele comerciale de retail și birouri. Fondurile generate din această tranzacție vor consolida bilanțul contabil și vor fi investite în extinderea portofoliului nostru de birouri de înaltă calitate din Germania, până în 2018.”, a explicat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ.

Blackstone a achiziționat toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 1 milion metri pătrați. Proprietățile sunt localizate, în principal, în Germania (24), precum și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1). Tranzacția a inclus, de asemenea, trei proiecte în dezvoltare din Hamburg (Germania), București și Ploiești (România), precum și un stoc de terenuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *