• Știri

Creatorul companiei Autoitalia Group, Herbert Stein, a decis transferul actiunilor detinute in Romania catre Levi Group, conducerea importatorului fiind preluata temporar de Ori Lahav.

Potrivit acestuia, nu valoarea tranzactiei este importanta, ci investitiile ulterioare, despre care nu a oferit insa detalii.

“Nu va pot spune o cifra referitoare la tranzactie, dar vorbim despre milioane de euro. Nu cred ca este importanta suma platita, ci cat vom investi in viitor. Vom vedea cat vom investi in perioada urmatoare”, a precizat Lahav.

Intrebat de ce compania israeliana a ales Romania pentru derularea afacerilor pe segmentul auto, CEO-ul temporar al Autoitalia Group a enumerat o serie de avantaje pe care le are piata locala, intre care si activitatea derulata pana in prezent de catre importator sub conducerea lui Herbert Stein.

“In afara de faptul ca Bucurestiul este un oras frumos, am ales Romania pentru ca noi credem in potentialul acestei tari. In al doilea rand, credem in forta pietei locale. Cred ca piata auto din Romania este una puternica si, cel mai important, credem in Autoitalia Group. Noi ne dorim sa stam in Romania cat mai mult timp”, a mentionat Ori Lahav.

Acesta a adaugat ca, in perioada urmatoare, cel mai probabil in iunie sau iulie, va fi lansata in Romania noua Lancia, model construit pe platforma Chrysler, urmand ca din aceeasi perioada sa fie comercializata si gama Jeep.

Acordul de transfer supra proprietatii Autoitalia a fost semnat de catre Herbert Stein, presedinte si fondator al companiei in 1993, si Ori Lahav, director executiv al Mediterranean Car Agency.

Compania israeliana este importatorul exclusiv al marcilor Grupului Fiat (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia si Abarth), inca din anul 1950, fiind recunoscuta pentru profesionalismul sau pe piata auto din Israel.

Autoitalia Group va continua sa importe, sa comercializeze si sa ofere servicii after-sales pentru toate marcile si modelele din portofoliul sau: Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Ssang Yong, Infiniti si Segway.

Conform surselor din piata, tranzactia de preluare a Autoitalia Group de catre Levi Group ar fi costat in jur de 20 de milioane euro.

La ora actuala, Grupul AutoItalia detine, la nivel national, 39 de centre de vanzare si asistenta tehnica, dintre care doua se afla in Bucuresti.

Cel mai nou complex al AutoItalia Group a fost inaugurat pe data de 7 octombrie 2010, in Capitala, in cartierul Colentina, al treilea showroom auto integrat din tara, dupa o investitie de cinci milioane de euro.

In cadrul amplasamentului, ce se intinde pe o suprafata de 4.995 metri patrati, sunt amplasate: un garaj subteran, un service auto si zona de showroom. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *