• Știri

Primarul Sorin Oprescu promite ca, la inceputul anului 2012, bucurestenii vor putea strabate Capitala de la nord la sud in doar 20 de minute. Noua autostrada, botezata “diametrala Nord-Sud”, va avea 12,5 kilometri si va strabate Bucurestiul inclusiv printr-un tunel lung de 37,5 metri.

• Traseul viitoarei autostrazi incepe din Piata Victoriei, trece pe strazile Buzesti, Berzei, Mircea Vulcanescu, Calea Plevnei, Vasile Parvan pana la Podul Hasdeu, unde intra in subteran si iese in apropiere de Piata Cosbuc, bulevardul Tudor Vladimirescu, Rahova si ajunge la Piata Progresu.

“A inceput cea mai mare operatiune urbana din ultimii 20 de ani. Exista doua etape, prima a inceput cu amenajarea Berzei de la Piata Victoriei pana la strada Occidentului, unde linia de tramvai si strada vor fi terminate in acest an. Este un bulevard cu cate trei benzi pe sens, cu doua linii de tramvai. Urmeaza segmentul din Berzei cu Calea Grivitei, pana la Vulcanescu”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Prima faza a lucrarilor, care cuprinde tronsonul Piata Victoriei-Vasile Parvan, se va incheia cel mai tarziu in iunie 2011.

Primaria demoleaza 86 de cladiri cu 29 de milioane de euro

• Cea mai mare operatiune urbana include si cel mai mare numar de imobile demolate. In total este vorba despre 86 de cladiri pentru care Primaria Capitalei plateste 29 de milioane de euro despagubiri proprietarilor. “Toate sunt notificate, toate sunt platite, toate sunt expropriate. Au fost notificati si a doua oara pentru a-si putea ridica banii. In cazul celor care nu si-au putut lua banii la timp, trebuie sa spun ca a fost din vina dansilor, deoarece nu au depus toate actele necesare”, a mai explicat Sorin Oprescu.

• Buldozerele au intrat deja pe strada Buzesti. “Acolo erau case vechi, prabusite, sau doar schelete de case ramase in picioare. Deocamdata raman cateva case, care sunt monumente istorice, declasate din categoria aceasta prin ordinul ministrului, dar exista o perioada de cateva zile, conform legii, pana cand ordinul va fi reconfirmat de aparitia in Monitorul Oficial”, a declarat primarul general.

• Este vorba de fostul hotel Marna, de cinematograful Feroviar si de fosta casa in care a locuit Mihai Eminescu cu Veronica Micle.” Oprescu a promis ca va reconstrui “frontispiciul” cinematografului Feroviar pe un teren de 300 de metri, donat primariei de o firma care comercializeaza produse petroliere.

Marea operatiune urbana a lui Oprescu, binecuvantata de Patriarh

De la Podul Hasdeu, autostrada lui Oprescu va trece pe sub Dealul Parlamentului printr-un tunel de 37,5 metri. “Va fi in apropiere si totusi departe de constructia Catedralei Neamului, astfel incat sa nu ne intersectam cu aceste lucrari. Avem si binecuvantarea Patriarhului ca sa putem trece pe acolo, m-am consultat cu el si a fost de acord. Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat, la randul ei, proiectul”, a mai spus primarul general. In luna ianuarie sau februarie, daca vremea va permite, vor incepe lucrarile la tunel.

• Acestea sunt preconizate sa dureze pana la sfarsitul lunii mai. Intreaga autostrada se va termina la inceputul anului 2012 si va fi o alternativa a traseului strabatut de bulevardele Magheru, Dimitrie Cantemir sau Calea Vacaresti. gandul.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *