• Logistică

GXO a prezentat, în premieră, inovația pe care o aduce industriei. Prin colaborarea cu Lowpad, roboții mobili autonomi (AMR) vor deservi eficientizării din sectorul alimentar și al băuturilor. Toate acestea la un depozit important din Olanda.

GXO Logistics este cel mai mare furnizor dedicat de servicii de logistică contractuală din lume. Compania folosește tehnologiile și automatizarea de vârf din industrie pentru a ajuta clienții să-și atingă potențialul maxim în domeniul logisticii.

“Colaborarea dintre GXO și Lowpad, prima din industrie, pentru o soluție automatizată, concepută și proiectată la comandă pentru procesul de livrare al clientului nostru, a îmbunătățit semnificativ eficiența. Prin implementarea AMR-urilor Lowpad, care sunt complet conectate la sistemele noastre WMS si EDI, îmbunătățim acuratețea, eficiența și calitatea pentru clientul nostru, ușurând în același timp presiunea unei piețe a forței de muncă restrânse și reducând costurile. Așteptăm cu nerăbdare să aplicăm succesul acestei instalări din Olanda la celelalte depozite ale noastre din toate sectoarele.” afirma Luc Laurijssens, directorul general al GXO pentru Belgia și Olanda.

Jan Bakker, CEO Lowpad: “Suntem încântați să ne asociem cu GXO. Dorința noastră este de a ajuta clienții să își optimizeze performanța depozitului. Lowpad este specializată în proiectarea de soluții automatizate pentru procesele intralogistice. Soluțiile noastre cuprind o flotă de Lowpad-uri, software intuitiv și echipamente de proces de înaltă tehnologie, cum ar fi I-transfer. Combinația dintre experiența vastă și expertiza de top a GXO cu tehnologia și know-how-ul nostru avansat face ca depozitele să fie mai sigure, mai productive și mai eficiente.”

Cum s-a ajuns la această inovație pentru procesul de outbound

În 2021, GXO a început colaborarea cu un important retailer de produse alimentare și băuturi din Olanda. Scopul este de a optimiza procesul de expediere la instalația sa ultramodernă. Situl cu temperatură controlată, care funcționează 24/7, avea nevoie de o soluție care să plaseze comenzile în ordinea corectă pentru a fi încărcate în anumite camioane și plasate optim pentru descărcarea la destinație. Introducerea Lowpad-urilor a adus clientului creșteri semnificative în materie de siguranță, productivitate, calitate și rentabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *