• Știri

‘Vorbim despre proiecte finantate din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Transporturi, in valoare totala de 283 de milioane de euro’, a afirmat Muntean.

Astfel, Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici, etapa necesara pentru procedurile de achizitie a lucrarilor si serviciilor de consultanta.

De asemenea, se creeaza conditiile pentru incheierea contractelor si inceperea absorbtiei de fonduri nerambursabile FEDR.

Proiectul ‘Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania’ vizeaza reabilitarea si modernizarea a 16 statii de cale ferata, respectiv: Giurgiu, Alexandria, Slatina, Rm.Valcea, Pitesti, Resita Sud, Sf.Gheorghe, Tg.Mures, Zalau, Bistrita, Piatra Neamt, Botosani, Vaslui, Braila, Calarasi, Slobozia, a exemplificat sursa citata.

Finantarea obiectivelor de investitii, se face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, in limita sumelor prevazute anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.

Cererile de finantare aferente obiectivului de investitii au fost aprobate de AM-POST si pentru 15 statii de cale ferata sunt semnate Contracte de finantare.

Valoarea totala a acestui proiect este estimata la 174,48 milioane de euro.

De asemenea, alte patru proiecte au ca obiectiv modernizarea instalatiilor si dotarilor unor statii si circuite de cale ferata.

Prin proiectul ‘Modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia de circulatie Ilia – Lugoj’ se va moderniza sistemul de semnalari de la sapte statii de cale ferata de pe linia Ilia – Lugoj. Valoarea totala a obiectivului de investitie este 81, 755 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investitiei este de 24 luni.

Proiectul ‘Modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia de circulatie Siculeni – Adjud’ este destinat atat modernizarii infrastructurii existente, cat si imbunat?tirii sigurantei circulatiei pentru 12 statii de cale ferata. Valoarea totala a obiectivului de investitie este de 173, 035 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investitiei este de 36 luni.

In proiectul ‘Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferata’ au fost selectate ca fiind prioritare pentru modernizare, un prim set de 112 treceri la nivel. Valoarea totala a obiectivului de investitie: 105, 869 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investitiei este de 34 luni.

Totodata, proiectul ‘Sistem de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse’ are o valoare totala a obiectivului de investitii de 97, 171 milioane de lei ( inclusiv TVA), iar durata de realizarea a investitiei este de 29 luni, a mentionat Executivul. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *