• Știri

“Ordonanta de Guvern 80/2000 prevede aplicarea unor pedepse usoare, constand in amenzi cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei, pentru punerea pe piata de piese auto contrafacute. Grupul Renault Romania sustine modificarea legislatiei, astfel incat comercializarea acestora sa fie considerata infractiune, ca in cazul oricaror altor produse contrafacute”, a anuntat Grupul Renault Romania, intr-un comunicat de presa.

Avand o cota de piata de peste 40% in Romania, prin marcile Dacia, Renault si Nissan, si deci numarul masinilor aflate in circulatie fiind mare, Grupul Renault Romania este cel mai puternic afectat de contrafacerea pieselor auto. Totusi, si alte marci populare pe plan local, precum Volkswagen si Opel, sunt afectate de contrafacerea pieselor si accesoriilor auto.

“O captura de 3.000 de oglinzi retrovizoare contrafacute, purtand ilegal marca Renault, a fost distrusa joi, 9 decembrie, la Slobozia, judetul Ialomita. Piesele proveneau din China. Ele fusesera retinute de catre Biroul Vamal Constanta inca din luna iulie 2009. Distrugerea lor s-a petrecut in urma demersurilor sustinute ale Grupului Renault in Romania de a identifica si combate traficul cu piese contrafacute. Aceasta activitate ilegala a generat in 2010 o crestere cu peste 10 % a numarului pieselor falsificate in totalul pieselor de schimb Dacia si Renault”, se arata in comunicat.

Piesele care intra cel mai des sub incidenta contrafacerii sunt cele care tin de securitatea vehiculului si a traficului (placute de frana, discuri de ambreiaj, kit-uri de distributie, pivoti, filtre), noteaza Renault. Pe urmatoarea pozitie se situeaza piesele de caroserie, care au un rol important in cazul unui impact (bare fata, spate, aripi, capote).

Si alte elemente, precum aparatorile de noroi, sunt falsificate. Astfel, in luna noiembrie, reprezentantii Grupului Renault, alaturi de oficiali ai autoritatilor de stat, au organizat distrugerea unui lot de 6.382 de seturi de aparatori de noroi purtand ilegal marca Renault.

Grupul Renault in Romania atrage atentia asupra pericolului utilizarii pieselor auto contrafacute, clientii fiind atrasi in general de preturile mai scazute ale acestora in comparatie cu cele de origine.

Majoritatea pieselor falsificate, care sunt inscriptionate in mod ilegal cu siglele Dacia sau Renault, provin din tari precum China, Taiwan si Turcia. 0-100.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *